בישראל הופתעו מאוד מהפרסום בניו יורק טיימס על חיסול הבכיר האיראני

בישראל הופתעו מאוד מהפרסום אמש בניו יורק טיימס, לפיו בירושלים לקחו אחריות בפני ארצות הברית על החיסול בטהרן. עפ"י הדיווח, למרות שישראל לא עשתה זאת פומבית - גורם מודיעין אישר זאת

טל לב רם צילום: אבשלום ששוני
הלווית קצין משמרות המהפכה באיראן (צילום: רויטרס) | צילום:

על פי הגורם, חיסול ח'ודאיארי נועד להעביר מסר לאיראן כי עליה להפסיק את פעולות כוח קודס 840, עליה מוטלת האחריות לחטוף ולהתנקש באויבי איראן ברחבי העולם, ביניהם גם אזרחים ונושאי משרה רשמיים בישראל. עבור שליחת המסר, הבכיר שסומן וחוסל בסופו של דבר היה סגן מפקד היחידה, שלטענת ישראל, כך על פי הטיימס, היה אחראי על פעולות ונסיונות פגיעה בישראלים בשנתיים האחרונות. יש לציין כי איראן מעולם לא חשפה באופן רשמי כי קיימת יחידה בשם "כוח קודס 840".

לעומת המדינה, גורמים באיראן המזוהים עם משמרות המהפכה טענו כי ח'ודאיארי לא היה מפקד הכוח, אלא מומחה לוגיסטי שמילא "תפקיד מכריע בפיתוח רחפנים וטילים והעברתם ללוחמה בסוריה ולחיזבאללה בלבנון".

תגיות:
ארצות הברית
/
איראן
/
ישראל
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף