משרד הביטחון החל בבחינת כרב"מ רובוטי (כלי רכב בלתי מאויש-M-RCV Medium Robotic Combat Vehicle), מפיתוח משותף של מפא"ת, מנהלת המרכבה והרק"מ - מנת"ק והתעשיות הביטחוניות.

הכרב"מ, שיוצג לראשונה בביתן "אלביט מערכות" בתערוכת יורוסאטורי הנפתחת היום (שני) בפריז, מבוסס על פלטפורמה רובוטית חדשה מסוג BLR-2 מתוצרת חברת BL, צריח אוטונומי עם תותח 30 מ"מ שפיתחה מנת"ק עבור נגמ"ש האיתן, מערכת הגנה אקטיבית "חץ דורבן" ומערכות אוטונומיה של "אלביט", מערכות מודעות מצב, בקרת אש וניהול משימה של "אלביט", קפסולת רחפנים למשימות סיור קדמיות ועוד. בנוסף משולבת בו גם ערכת חישה פסיבית ש"אלביט" פיתחה בשיתוף עם חברת Foresight.

המדגים הטכנולוגי, המובל במשהב"ט ע"י מפא"ת ומנת"ק משלב שורה של טכנולוגיות ויכולות מתקדמות בראייה מערכתית. הוא יהיה בעל יכולות תמרון מתקדמות, יכולת נשיאת מטעני משימה כבדים ומגוונים ומערכת מובנית לשילוח וקליטת רחפנים. 

על הכלי ישולב "צריח איתן" 30 מ"מ שמפותח ומיוצר על ידי מנהלת המרכבה והרק"מ (מנת"ק) וכולל כוונות, מערכת בקרת אש והגנה אקטיבית "חץ דורבן", משגר טילים של התעשייה האווירית וטילי ספייק של חברת רפאל. יכולות ה-M-RCV כוללות מענה לסיור קדמי ברמת אוטונומיה גבוהה, עם יכולת קטלניות נשלטת, במגוון תנאי שטח וסביבה אורבנית, בלילה וביום ובכל מזג אוויר, תוך דגש על אפקטיביות מבצעית, פשטות הפעלה, מינימום התערבות מפעיל ושילוב במערכים בלתי מאוישים לא הומוגניים.

כלי רכב בלתי מאויש רובוטי (צילום: אגף דוברות והסברה במשרד הביטחון)
כלי רכב בלתי מאויש רובוטי (צילום: אגף דוברות והסברה במשרד הביטחון)

המערכת מפותחת כחלק מתפיסת שדה הקרב האוטונומי המובל במפא"ת בשיתוף מנת"ק, תוך מימוש ארכיטקטורה פתוחה לשילוב יכולות עתידיות, ושילוב הרובוט לצד כלים אחרים ויכולות אחרות. הפעילות היא תוצר משותף של השקעות רבות שנים של מפא"ת ומנת"ק, ועתידה להגיע לבחינה במהלך 2023 בתרחישים מייצגים.