תחקיר הניו יורק טיימס טוען: העיתונאית שירין אבו-עאקלה נהרגה מאש חיילי צה"ל

ממצאי התחקיר מבוססים על סרטונים, מצלמות אבטחה, ראיונות עם עיתונאים ועדי ראייה פלסטינים ששהו במקום. התחקיר מצטרף לבדיקה של רשת CNN ועיתון "הוושינגטון פוסט" שהגיעו למסקנה כי אבו-עאקלה נהרגה מאש צה"ל

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
מתוך טקס האשכבה לשירין אבו עקל'ה
מתוך טקס האשכבה לשירין אבו עקל'ה | צילום: ראחים חאטיב פלאש 90
3
גלריה

העיתון מדווח כי בחקירה שנמשכה יותר מחודש, אבו-עאקלה נורתה מהמיקום המשוער בו עמדו חיילי צה"ל. העדויות שנבדקו על ידי העיתון, הראו כי לא היו חמושים פלסטינים בקרבת המקום. "זה סותר את הטענות של הישראלים, שאם החייל הרג אותה בטעות, זה היה בגלל שירה לעבר חמוש פלסטיני", נטען בתחקיר.

חילופי האש בין כוחות צה"ל לחמושים בג'נין, קרדיט רשתות ערביות | צילום:

בנוסף, מהתחקיר עלה כי נורו 16 יריות מהמקום בו שהו חיילי צה"ל, בניגוד לטענה הישראלית לפיה החייל ירה חמישה כדורים. העיתון מסר כי לא הצליח לקבוע את אם החייל שירה, ראה את אבו-עאקלה ועמיתיה עם הווסטים שעליהם היו רשות "PRESS". העיתונאים טענו כי היו בזירה שבעה מהם, וכי לא היו חמושים בקרבת מקום.

לאחר שהעיתונאית הגיע לזירת העימותים במחנה הפליטים בג'נין, החלו חילופי אש. אחד העיתונאים צעק "הם יורים עלינו", והרגיש כאב בגבו, לאחר שכדור חדר את הפוד המגן ופגע בכתף השמאלית. "עלי נפגע, עלי נפגע", צעקה אבו-עאקלה. לאחר מכן נשמעו יריות נוספות, והעיתונאים שהיו במקום ראו את אבו-עאקלה שרועה על הקרקע. העיתונאים העידו כי למרות זאת, "נמשך הירי".

מפגינות בחברון עם תמונתה של שירין אבו עאקלה
מפגינות בחברון עם תמונתה של שירין אבו עאקלה | צילום: וויסאם חשלמון, פלאש 90

כמו כן, על פי הסרטונים מהמקום, באחד מהם מוצגים חמושים פלסטינים, אך על פי טענת העיתון, לא היה להם קו ראייה ישיר למיקומים של העיתונאים. בסרטון אחר, נראו חמושים פלסטינים עם קו ראייה ברור לכיוונה של אבו-עאקלה, אך הם היו במרחק של 330 מטרים, הרבה מעבר לטווח שהוערך על ידי המומחים. בסרטון שלישי שצולם על ידי פלסטיני, והופץ על ידי ממשלת ישראל, מוצגים חמושים פלסטינים בסמטה המובילה לפינת הרחוב שיכלה לספק ראייה ישירה לעבר אבו-עאקלה, אך הפינה הזו הייתה במרחק של 300 מטרים ממיקומה.

העיתונאית שירין אבו עקלה שנהרגה מירי בג'נין
העיתונאית שירין אבו עקלה שנהרגה מירי בג'נין | צילום: רויטרס

כזכור, בחודש מאי האחרון, פרסמה רשת CNN תחקיר הטוען כי כתבת אל-ג'זירה שירין אבו עאקלה נהרגה מירי של כוחות צה"ל. הממצאים מתבססים על עדויות של שמונה עדי ראייה ומומחה לזיהוי פלילי, וכן סרטונים חדשים מהזירה שהגיעו לידי הרשת. בתחקיר נטען כי מסרטון וידאו שמתעד את התקרית ומדברי עדי הראייה ניתן לקבוע בדיוק מהן היריות שהרגו את העיתונאית. זאת מניתוח המרחק בין מקור הירי למקום שבו נהרגה. על פי מומחה, מרחק זה היה 170-200 מטר.

תגיות:
צה"ל
/
ג'נין
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף