"הילדים בחרדה, נגרם נזק כבד": נפילה ישירה בבית בשדרות, אין נפגעים

בעקבות שני מטחים של רקטות לעבר העיר שדרות, רקטה של הג'יהאד האיסלאמי נפלה ישירות לתוך בית בעיר. כל בני המשפחה שהו בממ"ד, לא היו נפגעים

אלון חכמון צילום: ללא קרדיט
יירוט רקטות מעל שדרות (צילום: יניב כליף, אפליקציית חמ״ל) | צילום:

אב המשפחה אמר לאחר הפגיעה בבית: "שמעתי צבע אדום, אני אשתי והילדים רצנו לממ"ד ישירות, שמענו בום ענק, הייתי בטוח שזה הבית שלי. לאחר מכן יצאנו והכל שחור התקרה נפלה. מהאזעקה עברו 6-7 שניות עד הפיצוץ. התחושות מאוד קשות, הילדים בחרדה. יש לי בת 8 ובן 3 והאישה בכלל מבוהלת מאוד. נגרם לנו נזק משמעותי מאוד".

שיגורי רקטות מעזה
שיגורי רקטות מעזה | צילום: רויטרס

אלי, שביתו נפגע מרקטה בשדרות, אמר לחדשות 12: "זה הולך ונהיה יותר קשה, אנחנו נתפנה למלון או משהו. יש לי ילדים קטנים ואשתי בטראומה. הייתי 2 מטר מהנפילה. אסור לוותר על הממ"ד - כל מי ששומע אותי ורואה אותי, כשיש צבע אדום לא להגיד אולי כן ואולי לא, לרוץ לממ"ד - זה מציל חיים. אני אמרתי שלי זה לא יקרה והנה זה קרה.  הבת שלי יצאה מהממ"ד ואמרה לי 'אבא, זה הבית שלנו'. שמעתי פיצוץ אדיר וראיתי שכל הבית שלי עשן, ממש. הכל התפוצץ".

הנפילה מגיעה לאחר איומי הג'יהאד האיסלאמי, כאשר גורמים בארגון מסרו לסוכנות הידיעות אל-מיאדין הפלסטינית, כי "אנו פועלים להפוך את הקרב למלחמת התשה שתחזיק את העורף הציוני במצב של שיתוק. עד כה, תנועת הג'יהאד לא השתמשה ביכולותיה האיכותיות ובטילים ארוכי הטווח שלה".

ירון ששון, דובר עיריית שדרות. באדיבות יניב כליף, אפליקציית חמ״ל | צילום:
תגיות:
שדרות
/
מבצע "עלות השחר"
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף