דיווח באיראן: קצין בכיר במשמרות המהפכה נהרג בסוריה

כלי התקשורת באיראן דיווחו כי הקצין, אבולפזל אליג'אני, שימש כיועץ צבאי. זאת, לאחר שבשבוע שעבר נהרגו קצינים סורים במהלך תקיפה נגד בסיס איראני ובו משלוח של טילים מדויקים

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
הלווית קצין משמרות המהפכה באיראן (צילום: רויטרס) | צילום:

כזכור, בשבוע שעבר נהרגו שלושה קצינים סורים במהלך תקיפה במדינה. כלי התקשורת במדינה דיווחו כי מערכות ההגנה האווירית במדינה הופעלו בעקבות תקיפה של חיל האוויר הישראלי באזור טרטוס, שממקום צפונית-מערבית לדמשק. כמו כן, בדיווח נטען כי היעדים לתקיפה היו בסיס איראני שבו מכ"ם לגילוי מטרות, משלוח של טילים מדויקים, וכן קצינים איראנים וסורים שפיקחו עליו.

מדובר היה במקרה נוסף של דיווחים על תקיפה ישראלית בסוריה, כאשר בחודש האחרון חיל האוויר הסורי טען כי יירט מספר טילים שנורו מעל העיר דמשק. על פי הדיווח, חיל האוויר המקומי הוקפץ להגיב לתקיפה ישראלית בדמשק. צבא סוריה האשים את ישראל בתקיפה ולטענתם הטילים שוגרו מתוך רמת הגולן. שלושה חיילים סורים נהרגו בתקיפה.

תגיות:
איראן
/
משמרות המהפכה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף