בצל התחממות היחסים: ספינת מלחמה טורקית עגנה בישראל

המשחתת הטורקית עגנה בנמל הצפוני זאת כחלק מתרגיל של נאט"ו, כך דווח בכלי תקשורת במדינה. ספינת המלחמה הטורקית צפויה לעגון בישראל בימים הקרובים

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
המשחתת הטורקית
המשחתת הטורקית | צילום: REUTERS/Yoruk Isik
2
גלריה

המשחתת הטורקית TCG Kemalreis (F-247) עגנה הבוקר (שבת) בנמל חיפה, זאת כחלק מתרגיל של נאט"ו, כך דווח בכלי תקשורת במדינה.

ספינת המלחמה טורקית צפויה לעגון בישראל בימים הקרובים ובמהלכן "תדלק ותפגין נוכחות". המשחתת לוותה על ידי צי אוניות של צבא ארצות הברית ("USS Forrest Sherman"). TCG KEMALREİS היא כיום אחת מהפריגטות המודרניות ביותר של הצי הטורקי.

ראש הממשלה יאיר לפיד ונשיא טורקיה רג'פ טאיפ ארדואן
ראש הממשלה יאיר לפיד ונשיא טורקיה רג'פ טאיפ ארדואן | צילום: מרק ישראל סלם,רויטרס

מטעם ארמון הנשיאות הטורקי נמסר כי "הנשיא ארדואן הביע את תמיכתו בקידום היחסים, במסגרת שסוכמה במהלך ביקורו של הנשיא יצחק הרצוג בטורקיה. באשר להחלטה שהתקבלה היום למנות שגרירים, הנשיא ארדואן אמר שצעדים אלו ייקנטו בהקדם. הנשיא ארדואן אמר כי הוא תומך בשיתוף הפעולה והדיאלוג בין שתי המדינות על בסיס כבוד הדדי".

היועץ לביטחון לאומי של ארה"ב, ג'ייק סאליבן, מסר כי הוא מברך על חידוש היחסים המלאים בין ישראל לטורקיה. כמו כן, הוסיף סאליבן כי חידוש היחסים הוא "התפתחות חשובה".

תגיות:
ישראל
/
טורקיה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף