הפיגוע בבקעת הירדן לא הפתיע את ראש מועצת יש"ע: "הכתובת הייתה על הקיר"

דוד אלחייני הסביר ב-103FM כי אינו הופתע מפיגוע הירי לעבר אוטובוס בבקעת הירדן וטען כי "התכנון היה מאוד קפדני. אנחנו צריכים להכריע את הריבונות בשטח"

לוגו 103fm צילום: באדיבות 103FM
אלוף-משנה מאיר בידרמן, מפקד חטיבת הבקעה והעמקים, עלל פיגוע הירי בבקעת הירדן. (צילום: דובר צה"ל) | צילום:

בפתח דבריו אמר לחיאני כי מדובר "בפיגוע חמור מאוד. לצערנו הרב גם בפיגוע הזה הכתובת הייתה על הקיר. אנחנו כבר שבוע ימים שבו כמעט כל יום יש אירוע של פיגועי ירי ביהודה ושומרון ועכשיו גם בבקעת הירדן".

"אני חושב ויודע שצה"ל יודע לעשות את העבודה שלו, הוא יודע כשנותנים לו את ההוראה גם לעשות חומת ברזל. הוא יודע לעשות את המצבעים כשנותנים לו את ההוראה. הדרג המדיני צריך להתכנס ולתקף מה המשמעויות של אותו גל טרור שאנחנו חווים אותו. אנחנו מדברים על עליית מדרגה, בשבוע האחרון אנחנו עדים לשישה פיגועי ירי ביו"ש ובקעת הירדן - זה צריך להדליק נורה אדומה", הוסיף ראש מועצת יש"ע.

אלחייני סיכם את דבריו: "הייתי מצפה מראש הממשלה לכנס את הקבינט, יש אנשים חכמים, גם בשב"כ, למצוא את הדרך לספק לנו ביטחון. אני גר בבקעת הירדן משנת 83', אני נפגש עם פלסטינים כל יום, אני אישית מעסיק במשק שלי עובדים פלסטינים, אנחנו חיים איתם. אנחנו יודעים מה הם מרגישים, מה הם חווים ומה הם צריכים. אותם חבר'ה רוצים איכות חיים וכלכלה, אופק תעסוקתי. יש עדיין חבורה שרוצה ברעתנו, לפגוע בנו, והיא חושבת שהם יקימו מדינה פלסטינית".

תגיות:
פיגוע
/
יהודה ושומרון
/
בקעת הירדן
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף