"אנחנו בתוך אינתיפאדה" טען יחזקאלי. "רק מי שלא רואה את המידע הזה יכול לטעות ולפספס את החוליה. הייתה פה חוליה שהשתמשה בתעודות הזהות הכחולות ובלוחיות הצהובות לחופש תנועה, להטמין מטען לפני שאנשים מגיעים. זה לא פיגוע דקירה שיוצא איזה פלסטיני צעיר בבוקר ומחליט לדקור, זו חוליה עם תכנון, תצפית, מודיעין, מעבדה להכנת אותו מטען, מטען מתוזמן, תזמון של שני פיגועים - זו התארגנות שלא עלתה בעיניים של השב"כ. הוא לא האמין שרמת הלהבות היא רמת הלהבות".
הוא הבהיר: "ישראל בתוך אינתיפאדה, בתוך גל אלימות והסלמה. היא לא קולטת את זה כי היא רואה את השבועיים השקט בין הפיגוע באריאל לפיגוע בירושלים. המציאות היא הפיגועים, אנחנו רואים אותם עולים מדרגה כשישראל במצב הגנתי לא התקפי, ולא מבינה מה עומד לנגד עיניה - אינתיפאדה שמתודלקת".
"ברגע ששוטרים פלסטינים מחלקים ממתקים שיש פיגוע בירושלים, אתה צריך להבין מה עומד לנגד עינייך", אמר יחזקאלי. "ישראל לא הבינה מה עומד לנגד עיניה ולכן נכשלה בסיכול הפיגוע. טרור הוא תוצאה של אפשור, ישראל בהתנהגותה מאפשרת את זה. מתחילה פה מגמה שבדרך כלל אתה לא רואה. מתי אתה רואה את הפיגוע המתוחכם? שהוא צץ מעל פני השטח ומתארגן במחתרת במשך שנה".
הוא הסביר: "בשנה האחרונה היו 30 הרוגים יהודים בפיגועים. זו תמונה שאומרת שהטרור גדל בחסות של שנתיים שקט. הפלסטינים יצאו לעבוד, היו עימותים ברצועת עזה ופתאום הסיפור השתנה - הפסיקו העימותים, התחילה אינתיפאדת יחידים בשטחים והפלסטינים מקבלים אישורי עבודה בישראל. זו הנוסחה שגידלה טרור מתחת לאדמה ועכשיו הוא מרים את הראש".
הוא הוסיף והזהיר: "אם ישראל לא תתמודד, נראה יותר טרור, בדיוק מה שקרה בשנת 2000, לדעתי לא נחזור לזה. אני לא רואה את ראש הממשלה הנוכחי מכריז על מבצע חומת מגן. נמשיך לדמם לצערי והבעיה תישאר לפתחנו. עד שהרשות הפלסטינית לא תשנה את הדיסקט, להפסיק להסית ולכתוב את מורשת אבו מאזן של השנה האחרונה שהיא טרור.