יאיר גולן: "העונש לחייל גבעתי קל שבקלים, הלוחמים איבדו שליטה על עצמם"

סגן שרת הכלכלה, יאיר גולן, שוחח עם ניסים משעל וגיא פלג והתייחס לאירוע בחברון, בו נשפט חייל לעשרה ימי מחבוש. לדבריו, "העונש קל, כל מי ששירת אי פעם בצה"ל יודע שהוא קיבל עונש שבקלים"

לוגו 103fm צילום: באדיבות 103FM
עימות בין חיילי צה"ל ופעילי שמאל בחברון (צילום: עיסא עמרו, טל שגיא) | צילום:

בפתח השיחה, אמר גולן: "כל מי ששירת בחברון אי פעם, אני שירתי המון בחברון, יודע היטב שרוב ההשפלות, ההצקות, האתגרים הבלתי סבירים והלא הגיוניים שחיילי צה"ל חווים שם מצד המתנחלים ולא מצד הפעילי שמאל שפעם יש פעם אין. אנרכיסטים, אם יש דבר רחוק מאנרכיזם זו החבורה הזו שכל חפצם להביע מחאה שקטה. עיוות של המציאות, שקר וכזב".

"זה חיילים שאיבדו את השליטה על עצמם. אני מקווה שזה לא מאפיין יחידתי אלא חריגה מקומית. מה שראינו זה איך משפיע אווירה ציבורית של חבורת פורעי חוק, שבמקרה היום נמצאת בכנסת, שבמקרה נציגה הבכיר הולך להיות השר לביטחון הפנים", הוסיף.

לאחר מכן, נשאל האם האווירה הציבורית לא גרמה להחמרת העונשים. גולן השיב כי "ממש לא. העונש הוא עונש קל. כל מי ששירת אי פעם בצה"ל יודע שעשרה ימי מחבוש זה אפילו לא בבית כלא. בואו, הוא קיבל עונש קל שבקלים. מה שמאפשר לכולנו, בעלי דעות פוליטיות שונות לחיות יחדיו, זה אמון במוסדות הלא פוליטיים שלה מדינה שמייצגים את כללי המשחק והמסגרת הציבורית בה כולנו חיים. הניסיון לעשות פוליטיזציה של כל מעגלי חיינו, כולל הרגיש ביותר המעגל הביטחוני, ולהלך אימים על מפקדי צה"ל".

"מה שיש כאן זה חייל עבריין. הוא חייל בעיניי החוק הצבאי, אל תקרא לו עבריין תקרא לו עבר על פקודות הצבא. העונש שהוא קיבל מידתי לחלוטין, חובתו של המפקד הצבאי, במקרה הזה המג"ד, לשפוט אותו ולהעניש אותו. החייל השני שתקף אזרח באלימות קשה, מי שמטפל בו זה משטרה צבאית", הוסיף.

בסיום, גולן המשיך לתקוף את חבר הכנסת בן גביר: "אז מה אם הוא נבחר, אתם כל פעם מטיחים בנו את הדבר הזה. אני מכיר בזה, מכיר בעובדות, אני דמוקרט בכל רמ"ח איברי, אבל אתה יודע וגם אני יודע, שגם בבחירות דמוקרטיות עלולים לקרות מקרים שבהם נבחרים אלמנטים מאוד לא דמוקרטיים שמחרבים את הדמוקרטיה מבפנים בגלל נטייה פופוליסטית כזו או אחרת, מה שאנחנו רואים כרגע מסוכן להמשך היכולת שלנו לחיות אחד עם השני. יש דברים שבאמת גם אני מבקר את צה"ל, אבל במקרה הזה, החייל הזה נענש לפנים משורת הדין, ברחמנות רבה מאוד, וחוץ מזה אני מגבה את חיילי צה"ל, מפקדיו, כולל הרמטכ"ל".

תגיות:
צה"ל
/
יאיר גולן
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף