הפיגוע בירושלים: נקבע מותו של אשר פלאי בן ה-8, שגם אחיו נרצח

במהלך השבת נקבע מותו של בן ה-8 שאחיו בן ה-6, יעקב, נרצח גם בפיגוע. מצבו של האב מוגדר בינוני, אח נוסף שוחרר מבית החולים. מצבם של שני פצועים נוספים מוגדר בינוני וקל

אליאב בטיטו צילום: בועז רובין
זירת פיגוע הדריסה בשכונת רמות בירושלים (צילום: אנה ברסקי) | צילום:
מעצר בני משפחת המחבל שביצע את פיגוע הדריסה בירושלים. צילום: דוברות המשטרה | צילום:

מבית החולים "שערי צדק" נמסר: "הילד הגיע במצב אנוש בהחייאה וצוותים רבים מיחידת הטראומה, מלר"ד, טיפול נמרץ ילדים, כירורגיה ונוירוכירורגיה ילדים נלחמו במשך שעות רבות על חייו, אך לצערנו נאלצו בצער רב לקבוע את מותו".

הלוויתו של אשר מנחם התקיימה הלילה בירושלים. הלוויתו של אחיו, יעקב ישראל, התקיימה ביום שישי, לפני כניסת השבת, בבית העלמין הר המנוחות בעיר.

מעצר משפחת המחבל שביצע את פיגוע הדריסה בירושלים
מעצר משפחת המחבל שביצע את פיגוע הדריסה בירושלים | צילום: דוברות המשטרה

בהמשך למעצרם של קרוביו ובני משפחתו של המחבל חוסיין קראקע אתמול על ידי בלשי ימ״ר ירושלים ולוחמי מג״ב, מוקדם יותר הערב הובאו להארכת מעצר בבית המשפט שני אחיו של המחבל, תושבי א-טור, בשנות העשרים לחייהם. מעצרם הוארך לבקשת המשטרה בשישה ימים, עד ל-16 בפברואר.

עד כה המשטרה שחררה שישה מתוך עשרת העצורים, בהם הוריו, אחיו ומכריו של המחבל, לאחר שניקתה אותם מכל חשד למעורבות או ידיעה בדבר כוונתו לבצע את הפיגוע. במשטרה השאירו במעצר ארבעה מהעצורים, בהם כאמור, אחיו של המחבל.

יצוין כי במהלך החקירה עלה כי המחבל היה מאושפז בבית חולים פסיכיאטרי עד לאחרונה, ובמהלך החקירה העבירו בני משפחתו לידי החוקרים מסמכים המצביעים על מצב נפשי קשה בו היה שרוי בעת האחרונה. החקירה נמשכת.

תגיות:
ירושלים
/
פיגוע
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף