"עצימות אחרת מזו שראינו": כיצד תיראה מלחמה כוללת מול חיזבאללה?

תא"ל במיל' צביקה חיימוביץ', מפקד מערך ההגנה האווירית לשעבר בחיל האוויר, התראיין ברדיו צפון 104.5FM, והתייחס לתרחיש של מלחמה כוללת בגבול הצפוני

לוגו 104.5 צילום: רדיו צפון 104.5FM
כוחות צה"ל בגבול הצפון
כוחות צה"ל בגבול הצפון | צילום: דובר צה"ל

תא"ל במיל' צביקה חיימוביץ', מפקד מערך ההגנה האווירית לשעבר בחיל האוויר, התראיין היום (רביעי) ברדיו צפון 104.5FM, והתייחס לחדירת כלי הטיס הבלתי מיואש שחדר אתמול לתוך שטח ישראל. "לא היה צריך את שני המקרים האחרונים באזור ארבל ועכו כדי להסביר שאין הרמטיות, אין מאה אחוז, יש לחימה מאתגרת עם אויב מאתגר אבל זו פעם ראשונה שהתוודענו אליו בעצימות הזו", ציין.

עוד הוסיף כי "יש פה א-סימטריה מובהקת בין טכנולוגיות הכי מתקדמות שיש, בין יירוט טילים בחלל, יירוט רקטות בתמרון במסלולים שונים. חיל האוויר של העניים, הרבה רחפנים, הרבה כטב"מים, הם קטנים מאוד, איטיים ונמוכים, והאתגר הראשון הוא קודם כל לגלות אותם".

כמו כן, התייחס לתרחיש של התעצמות משמעותית של בלחימה מול החיזבאללה: "אין ספק שמי ששואל את עצמו אם יש פה מודל השוואה של הלחימה בדרום ללחימה עתידית בחיזבאללה, אין מה להשוות. לחיזבאללה יש יכולות הרבה יותר גדולות בהיקף וביכולות השיגור. אין הרמטיות, יהיו נפילות ויהיו פגיעות, הרבה פחות מהפוטנציאל שלהם אבל זה חלק מהמלחמה. אם תהיה מלחמה בזירה הצפונית היא תהיה בעצימות אחרת גם ממה שראינו בשבועות הראשונים של הלחימה מול החמאס בעזה".

שר הביטחון יואב גלנט באיום לחיזבאללה | צילום: שחר יורמן
תגיות:
חיזבאללה
/
מלחמת חרבות ברזל
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף