ישראל מתכוננת למתקפה ישירה מצד איראן על דרום או צפון הארץ בתוך 24 עד 48 השעות הקרובות, כך על פי גורם המצוי בפרטים. עם זאת, גורם המקורב להנהגה האיראנית מסר כי למרות שתוכניות התקיפה נידונות, טרם התקבלה החלטה סופית - כך פורסם היום (שישי) ב"וול סטריט ג'ורנל".
מוקדם יותר השבוע, דיווח המודיעין האמריקאי על כך שמתקפה איראנית על ישראל עלולה להיות קרובה. גורם אמריקאי המצוי בעניינים אמר כי הדיווחים מצביעים על מתקפת נקמה איראנית תוך ימים, "ייתכן על אדמת ישראל".
אתמול השגרירות האמריקאית בישראל הודיעה כי עובדי הממשל האמריקאי ובני משפחותיהם יוגבלו מכל נסיעה פרטית מחוץ למרכז הארץ, ירושלים ובאר שבע עד להודעה חדשה. רה"מ בנימין נתניהו הבטיח להגיב ישירות נגד כל תקיפה על ישראל: "מי שיפגע בנו, ניפגע בו. אנחנו ערוכים לענות על כל צרכי הביטחון של מדינת ישראל, הן בהגנה והן בהתקפה".
ע"פ הדיווחים, מנהיג איראן חמינאי חושש שמתקפה ישירה מתוך איראן על ישראל עלולה לגרום שהטילים והכטב"מים ייורטו וישראל תגיב בתגמול מסיבי על התשתית האסטרטגית של איראן. בכיר איראני אמר לעיתון: "תוכניות התקיפה נמצאות על שולחנו של המנהיג העליון והוא עדיין שוקל את הסיכון הפוליטי".
אופציה נוספת היא התקפות של הפרוקסי של טהראן בסוריה ובעיראק, שלהם סיפקה איראן כטב"מים ממחסנים בימים האחרונים, על פי יועצי משמרות המהפכה והממשלה הסורית.
איראן ובעלות בריתה יכולות גם לתקוף את הגולן - כדי להימנע מתקיפה בתוך השטח המוכר הבינלאומי של ישראל. אפשרות נוספת תהיה לפגוע בשגרירויות ישראל, בעיקר בעולם הערבי, כדי להראות להן שקשרים ידידותיים עם תל אביב עלולים לעלות ביוקר, אמרו כמה גורמים לעיתון