לאחר תקופה סוערת בגזרה: מה גרם לאלוף פיקוד מרכז להודיע על פרישתו מצה"ל?

מפקד פיקוד מרכז יהודה פוקס הודיע לאחרונה לרמטכ"ל על פרישתו מצה"ל בעקבות "תחושת מיצוי". בשנה האחרונה התקיימו מספר התנגשויות בין האלוף לפוליטיקאים בעקבות החלטותיו ביו"ש

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
מפקד פיקוד המרכז יהודה פוקס בחמ"ל צבאי
מפקד פיקוד המרכז יהודה פוקס בחמ"ל צבאי | צילום: דובר צה"ל
3
גלריה

פוקס משרת כמפקד פיקוד המרכז מזה שלוש שנים. קודם לכן שימש, בין היתר, נספח צה"ל בארצות הברית, מפקד אוגדת עזה, קצין חי"ר וצנחנים ראשי, מפקד חטיבת הנח"ל ומפקד בה"ד 1. בחודש פברואר, כאמור, התקיים תרגיל אוגדתי בגזרת איו"ש שדימה תרחיש קיצון של אירועי חטיפת חיילים, טבח ביישובים ופיגועים קשים בדומה לטבח בעוטף עזה. התרגיל, שדימה בין היתר מתיישב ישראלי שחוטף פלסטיני, עורר סערה במדינה וביקורות רבות על צה"ל ועל מובילי התרגיל.

ההפגנה מול ביתו של אלוף פיקוד מרכז יהודה פוקס בחורשים
ההפגנה מול ביתו של אלוף פיקוד מרכז יהודה פוקס בחורשים | צילום: באדיבות המפגינות

בקיץ האחרון הופצה תמונתו של פוקס ברשת כשהוא במדי נאצים בדמות היטלר ובשילוב צלבי קרס ודגל המפלגה. לאחר בירור של שב"כ נמסר כי "מבדיקות שבוצעו ביחס לפרופיל שבאמצעותו פורסמה תמונתו של האלוף יהודה פוקס, מפקד פיקוד מרכז במדים של נאצי, מוערך בסבירות גבוהה כי מדובר בפרופיל פיקטיבי המתופעל על ידי גורמים איראנים".

ברשת החברתית טוויטר צייצה אותה משתמשת חשודה את התמונה של מפקד הפיקוד וכתבה: "יהודה פוקס הוא רודן ודיקטטור שמפעיל אמצעים דיקטטורים כדי להשתיק מי שיפרסם ביקורת נגדו". הפוסט כבר הוסר מהרשת, אך הועבר לבדיקת המשטרה והפרקליטות שלא מצאו היבט פלילי בפרסומו.

ראש אמן, האלוף אהרון חליוה
ראש אמן, האלוף אהרון חליוה | צילום: תומר נויברג פלאש 90
תגיות:
צה"ל
/
יהודה ושומרון
/
פיקוד מרכז
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף