הרמטכ"ל למבקר המדינה: "הטיית הקשב תפגע במאמצי המלחמה"

לאחר שמבקר המדינה אנגלמן דרש מרא"ל הלוי לשתף פעולה עם צוותיו שבודקים את מחדל 7/10, ענה לו הרמטכ"ל: "כניסתך לביקורת כעת תפגע במאמצי הלחימה ותחטא למטרה"

אבי אשכנזי צילום: אבשלום ששוני
הצהרת הרמטכ"ל הרצי הלוי, חצי שנה למלחמה | צילום: דובר צה"ל

הרמטכ"ל רב אלוף הרצי הלוי דחה היום (שלישי) את טענות מבקר המדינה על עיכוב בקידום עבודת המבקר לבדיקת אירועי ה-7 באוקטובר.

"בתקופה האחרונה פעל צה"ל עם נציגי מבקר המדינה על מנת להגיע למתווה מוסכם באשר לעריכת ביקורת בצה"ל, בעקבות האירועים שהביאו לפתיחת מלחמת ׳חרבות ברזל׳. אני מעריך מאוד את המאמצים המשותפים ואת הזמן שהקדשנו לכך. אכן, קיווינו שיימצא פתרון. עם זאת, במדינת ישראל מעולם לא נערכה ביקורת מבקר המדינה בצה"ל תוך כדי מלחמה; ביקורות הופסקו בעתות שכאלה, ולא בכדי", כתב הלוי בתשובתו.

"אני מתחייב כי צה"ל ישתף פעולה באופן מלא עם ביקורת מבקר המדינה, לא יסתיר דבר וישתף את כל חומריו ותובנותיו להליך חשוב זה, אותו יש לערוך בפניות ובקשב המתאימים, ולא על חשבון המשימות המורכבות העומדות בפנינו. כניסת המבקר לביקורת בעת הזו, גם באופן מדורג, כמפורט במכתבך, תפגע במאמצי הלחימה, כאשר העומס על המפקדים עצום ממילא, תחטא למטרה ותהווה מכשול בביצוע המשימות המתחייבות. אנו נשקול באופן עתי כל התפתחות ונקדים ככל שנוכל תחילת הליך זה".

תגיות:
מבקר המדינה
/
הרצי הלוי
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף