מרגש: המבנים הראשונים בקיבוץ בארי הזמני שבשטח קיבוץ חצרים | צפו בתיעוד

עשרות משאיות נושאות מבנים נראו הבוקר בכבישי הנגב, מובילות את הבתים החדשים של שכונת "קיבוץ בארי הזמני" שנבנה בשטחו של קיבוץ חצרים בימים אלו

פלד ארבלי צילום: ללא
ממעוף הרחפן. קרדיט: אלדד מרקוס כאן הפקות קיבוץ חצרים | צילום: אלדד מרקוס כאן הפקות קיבוץ חצרים

עשרות משאיות נושאות מבנים נראו הבוקר בכבישי הנגב, מובילות את הבתים החדשים של שכונת "קיבוץ בארי הזמני" שנבנה בשטחו של קיבוץ חצרים בימים אלו. בשבועות הקרובים יגיעו לשכונה החדשה כ-250 יחידות דיור ומבני ציבור, שיהיו משכנם של תושבי בארי, עד שיוכלו לשוב לביתם.

שיירת משאיות ועליהן הבתים של תושבי קיבוץ בארי הזמני החלו להגיע היום (21.5) אל קיבוץ חצרים. שכונת "קיבוץ בארי הזמני" נבנית באחריות מנהלת תקומה, תחת לוח זמנים צפוף בקיבוץ חצרים ועתידה לאכלס את קהילת בארי בתקופה הקרובה, בשכונה ייעודית בחלקו המערבי של הקיבוץ, עד שיוכלו לשוב לביתם בבטחה. בשבועות הקרובים צפויות להגיע כ-250 יחידות דיור חדשות במבצע הובלה מורכב.

קיבוץ בארי הזמני תוכנן על ידי מנהלת תקומה ומשרד הבינוי והשיכון בשותפות עם קהילת בארי והמועצה האזורית בני שמעון, על מנת להעניק תחושה של סביבת מגורים כפרית מוכרת, בדומה לקיבוץ המקורי אליו שואפת קהילת בארי לשוב במהרה.

הקרקע תוכננה על פני שטח של כ-200 דונמים, ועליו יוקמו יחידות הדיור בטווח של 60-120 מ"ר - כולן עם ממ"ד פנימי. בליבו של הקיבוץ הזמני יוקם חדר אוכל ולצידו מדשאה רחבת היקף ומתחם גני ילדים, שיופעל עצמאית החל משנת הלימודים הבאה.

בקיבוץ חצרים פעלו בחודשים האחרונים בשיתוף פעולה מלא עם המועצה האזורית בני שמעון ובהובלת מנהלת תקומה, כדי להרחיב את התשתיות הקיימות בקיבוץ, שעתידות לשרת את האוכלוסייה שתגדל בכ-70% ולאפשר את התנאים האופטימליים למעבר מסוג זה: תשתיות המים, החשמל, הביוב, התקשורת והכבישים המשותפים.

מנהלת תקומה הובילה את הפרויקט ועמלה את האצתו, על מנת שתושבי בארי יוכלו להיכנס למשכנם הזמני בקיבוץ חצרים מהר ככל האפשר. שורה של קבלנים פועלים בשיתוף פעולה, בעצימות גבוהה ובלוח זמנים צפוף של 2-3 משמרות עבודה בכל יום.

גאל גרינוולד, ראש החטיבה להתיישבות: ״הצבת המבנים עבור תושבי בארי בחצרים הינה בשורה מדהימה. ההתגייסות המלאה של כולם יחד עם הכנסת האורחים של אנשי חצרים הינם תעודת כבוד למדינת ישראל. היום הזה הוא נקודת ציון משמחת אך אנו עדיין רק בחצי הדרך. החטיבה להתיישבות פועלת כדי להשיב את תושבי בארי ותושבי העוטף כולם אל יישובים פורחים, צומחים ומשגשגים.״

גילי מולכו, מזכיר קיבוץ בארי: "מרגש לראות את הבית העתידי, ואפילו שזמני, של קיבוץ בארי עולה על הקרקע הצמודה לחצרים. כבר שמונה חודשים שחברי בארי מנסים לנהל שגרת חיים במלון. הקשיים רבים מלהכיל, והמראות היום מחצרים מביאים איתם תקווה גדולה."

יגל דויטש, מנהל תחום הבינוי במנהלת "קהילות שכנות", מטעם קיבוץ חצרים: "זהו רגע מרגש ומלא תקווה. הנחת הבתים הראשונים במרחב הקיבוצי מסמלת את פרי החזון והעמל המשותף לאחר חודשים ארוכים של עבודה קשה ומאמצים רבים. לכל אורך הפרויקט אנו בקהילת חצרים מרגישים את השליחות הלאומית ורואים לנגד עיננו את חברינו ושותפינו בבארי. לכן נמשיך לפעול בנחישות ובמרץ כדי להשלים הליך האכלוס בהקדם האפשרי, ולהגשים את חזון הקהילות על הצד הטוב ביותר."

ניר זמיר, ראש המועצה האזורית בני שמעון: ״הגעתם של המבנים הראשונים, בהם יגורו בתקופה הקרובה חברי קהילת קיבוץ בארי לחצרים, מסמן עוד שלב בדרך לשיקום הקהילה ובניית החיים החדשים שלהם. זוהי זכות עבורנו לחבק את חברי קיבוץ בארי בימים קשים אלה ולאפשר להם בסיס לשגרת חיים מתוך הכאב הגדול. כל עובדי בני שמעון ואני בראשם מחויבים לדאוג לכל שיצטרכו ולפעול למענם בשיתוף פעולה מלא עם הנהגת קיבוץ חצרים, הנהגת מועצה אזורית אשכול ומנהלת תקומה. כמובן ששום דבר לא יחזור לשגרה אמיתית עד שכל החטופים ישובו הביתה".

יהודה מורגנשטרן, מנכ"ל משרד הבינוי והשיכון:"יצירת סביבת מגורים תואמת לצרכיה של כל קהילה וקהילה, בהן הן יכולות להמשיך את חייהם בצורה הטובה ביותר, נמצאת בבסיס עבודתינו כל העת, ועל אחת כמה וכמה עבור קהילה שנעקרה מביתה. נקודת ציון זו של תחילת יישום פתרון מגורי הביניים התאפשרה בראש ובראשונה בשל חוסנה של קהילת קיבוץ בארי, כאשר בשותפות ותקשורת רציפה מבוצע כיום  פתרון הביניים המתאים לחבריה. נמשיך לעבוד  עם שותפינו ובתיאום עם חברי הקהילות שנעקרו ופונו ליצירת מענה מגורים התואם את בחירותיהם עד לחזרתם לביתם".

תגיות:
קיבוץ בארי
/
מלחמת חרבות ברזל
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף