איך מחליטים על מי לבצע סיכול ממוקד? עכשיו הגיע ההסבר המלא

אל"מ (מיל') עו"ד שרון זגגי פנחס, התובעת הצבאית הראשית לשעבר שוחחה עם בן כספית ואריה אלדד והסבירה את הפן המשפטי שמאחורי הסיכולים הממוקדים

לוגו 103fm צילום: באדיבות 103FM
סיכול ברכב ברפיח | צילום: רשתות ערביות

"הפרקליטות הצבאית לא יכולה להנחות במי מבצעים סיכול ממוקד. זאת הכרעה של הדרג צבאי - מבצעי או הדרג המדיני", אמרה זגגי פנחס בפתח דבריה. "הפרקליטות הצבאית יכולה רק להגיד מה מותר או מה אסור".

היא הבהירה: "סיכול ממוקד אפשרי גם כלפי מי שאינו חבר בכוחות הסדירים. זה מותר בשני תנאים: אם הוא לוקח חלק ישיר בלחימה, כמו כן צריכה להיות סימולטניות - אותו אזרח עדין משתתף בלחימה וצריך להיות מידע כזה לצורך ההחלטה המבצעית".

עוד הסבירה התובעת הצבאית הראשית לשעבר: "הדרג המדיני מצהיר כל הזמן שכל מה שהוא עושה הוא בהתאם לכללי המשפט הבינלאומי. סיכול ממוקד הוא כלי מאוד מורכב ובית המשפט העליון לא אסר לבצע אותו, אבל גם לא אישר אותו לחלוטין. הוא קבע כללים מאוד מגבילים לבצע אותו. זה הרבה יותר מורכב משפטית".

"צריך להבין שזה לא משפט פלילי, בו צריך לאסוף ראיות פליליות. במקרה הזה, גם חומרים מודיעיניים שאומרים שאדם מסוים קשור לעניינים מסוימים - עשוי להספיק. כמו ששמענו על הרופא שהחזיק חטופים 0 הוא נכנס להגדרה שאפשר לבצע בו סיכול ממוקד".

תגיות:
חמאס
/
צה"ל
/
סיכול טרור
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף