כלכלת החימושים היא לא העניין? בכיר לשעבר: "חייבים לעשות הערכת מצב"

אלוף (מיל') איתן דנגוט התייחס לפרסום בעיתון ה"ניו יורק טיימס", לפיו לצה"ל חסרים חימושים, מה שעלול להביא לסיום הלחימה בעזה: "כלכלת החימושים נמצאת פה בכותרות כבר שבועות"

לוגו 104.5 צילום: רדיו צפון 104.5FM
תיעוד פעילות צה"ל ברצועת עזה 3.7.24
תיעוד פעילות צה"ל ברצועת עזה 3.7.24 | צילום: דובר צה"ל
2
גלריה

בתחילת השיחה נשאל האלוף דנגוט על הפרסום בעיתון ה"ניו יורק טיימס" והשיב: "לא יכול להתייחס לדיווחים כאלה ואחרים".

עוד אמר: "כלכלת החימושים נמצאת פה בכותרות כבר שבועות". האלוף דנגוט טען כי "מדינת ישראל נמצאת בלחימה אזורית כבר תשעה חודשים. כשצבא נמצא בלחימה, מדינת ישראל חייבת לעשות הערכת מצב כלכלית, אסטרטגית, ולפי זה לקבוע לאן פניה מועדות ומה יעדיה".

השמדת אתר ייצור הרקטות התת-קרקעי בעזה | צילום: דובר צה"ל

לפי דנגוט: "יש לנו הישגים צבאיים מרשימים ביותר בהקשר של עזה ביבשה. יש לנו עוד הישג שלא הגענו אליו והוא מתווה לשחרור חטופים".

לדבריו, "יש לנו מתיחות בצפון, גבול מזרחי ביו"ש, שאנחנו צריכים להכין אותו למצבים הרבה יותר משמעותיים - צריך רה-ארגון (ארגון מחדש). לאור כל זאת, אם מדינת ישראל תאזור אומץ ותאמר שהיא יכולה לעשות את כל זה בהפסקת לחימה בעזה תמורת שחרור חטופים מלא. לאחר מכן לעשות את הערכות, האויב הזה מתדפק על דלתינו, אנחנו נידרש שנים במלחמה מחושבת נכונה ויעילה הכוללת גם את סוגיית החימושים, אבל כוללת את היכולות שלנו לטווח ארוך". עוד הוסיף: "אם נידרש - אנחנו ערוכים, המחירים הם לא פשוטים".

כשנשאל אם הוא מצטרף להערכה שבשבוע השלישי של חודש יולי תפרוץ מלחמה בצפון, השיב דנגוט: "המצב בצפון עדין ורגיש, מתכנס למרווח שהולך ונהיה צר יותר בגמישות למניעת מלחמה. בהקשר של חיזבאללה, איראן וישראל".

פעילות כוחות אוגדה 98 בשג'עייה
פעילות כוחות אוגדה 98 בשג'עייה | צילום: דובר צה''ל

עוד טען כי "במידה ואנחנו נצעד ללא אופק, ושום מערכת דיפלומטית תצליח להשיג פה את נסיגת חיזבאללה לקווים שיאפשרו לאזרחי מדינת ישראל לחזור בבטחה לבתיהם, מהלך צבאי נראה בלתי נמנע".

תגיות:
חמאס
/
מלחמת חרבות ברזל
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף