מתקרבים לעסקה? התנאי עליו חמאס לא מוותר, והברכה מנסראללה

חמאס הודיע לחיזבאללה על הסכמתו להצעה להפסקת אש, ופרסם הבהרה בצל המשא ומתן: "הארגון מסרב לקבל כל רעיון התומך בהכנסת כוחות זרים לרצועת עזה"

לוגו reuters צילום: רויטרס
השמדת מנהרת חמאס ברפיח | צילום: רשתות ערביות

בתוך כך, חמאס פרסם הבהרה בצל המשא ומתן כי "הארגון מסרב לקבל כל רעיון התומך בהכנסת כוחות זרים לרצועת עזה תחת כל שם שהוא או הצדקה".

בכיר חמאס אוסאמה חמדאן אמר לסוכנות הידיעות הצרפתית: "התנועה מצפה לתגובה מישראל להצעותיה להפסקת אש בעזה היום או מחר. אם התגובה תהיה חיובית, נדבר על ההצעות בפירוט. היכולות הצבאיות של התנועה ברצועת עזה עדיין בעמדה טובה להמשך המלחמה".

כאמור, השבוע המוסד אישר כי המתווכות בעסקת החטופים העבירו לצוות המשא ומתן את התייחסות חמאס למתווה עסקת החטופים. "ישראל בוחנת את ההתייחסות ותשיב למתווכות את תשובתה" נמסר.

סינוואר, נסראללה, נתניהו (צילום: רשתות ערביות,עטיה מוחמד פלאש 90,דנה קופל, פול
סינוואר, נסראללה, נתניהו (צילום: רשתות ערביות,עטיה מוחמד פלאש 90,דנה קופל, פול | פלאש 90)

גורמים במערכת הביטחון הביאו אופטימיות זהירה בעקבות תשובת החמאס. גורמים בצה״ל אומרים חמאס נמצא כרגע במצב בעייתי מאוד. ערב הכניסה לרפיח הוא סבר כי הפעולה ברפיח תביא ללחץ בינלאומי על ישראל עם פגיעה באזרחים בלתי מעורבים.

בפועל הלחץ הזה התהפך על חמאס. הפעולה התקדמה במהירות ונהרגו לו 900 מחבלים ברפיח, הוא איבד את הנכסים האסטרטגיים שלו שהמרכזיים הם יכולות היצור, המנהרות, ציר פלדלפי ומעבר רפיח. חמאס מבין כי ישראל מתכוונת לפעול על ציר פלדלפי שהוא כרגע מנוף משמעותי כלפיו. במערכת הביטחון מעריכים כי חמאס מבין את המהלכים שנוצרו.

תגיות:
חמאס
/
חיזבאללה
/
חסן נסראללה
/
עסקת חטופים
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף