בכיר לשעבר במערך ההגנה על איום חיזבאללה: זה אמור לקחת עד עשרה ימים

תא"ל במיל' צביקה חיימוביץ' אמר בשיחה עם מעריב כי "בימים האחרונים תקפנו בהיקפים הכי גדולים אי פעם". הוא העריך: "השלב הזה במבצע עשוי לקחת בין שישה לעשרה ימים"

פלד ארבלי צילום: ללא
חיסול אבראהים מחמד קביסי, ראש מערך הרקטות של חיזבאללה | צילום: דובר צה"ל

"דבר שני שצריך להגיד, השילוב של מודיעין ויכולות התקפה שנבנו במהלך של ה-18 שנה האחרונות שבהן בסוף יש יכולת אחיזה טובה מאוד לחיזבאללה גם במרחב הכפרי גם במרחב העירוני וגם במרחב הבקעא, ששם למעשה חיזבאללה בנה את עצמו בהיבט התשתיתי ובהיבט האמל״חי.

רואים שיש תקיפות ממוקדות מדויקות שהן באמת גורעות מהיכולות של חיזבאללה. אם חיל האוויר ימשיך בהיקפים בעוצמה זו, במשך כשבוע רצוף, אין ספק שהדבר ישים את חיזבאללה בסופו של השלב הזה במקום אחר לחלוטין בהיבט היכולות.

תקיפה בדאחייה בביירות 24.9.24
תקיפה בדאחייה בביירות 24.9.24 | צילום: רויטרס

אנחנו מקווים גם בהיבט הרצון שלו להפסיק את הלחימה הזאת ולנצור את האש מיוזמתו, זה המטרה של כל השלב הזה במלחמה - לגרום לחיזבאללה , לאבד הרבה יכולות, לגרום לו לשנות את הרצון שלו והזיקה שהוא עשה בין הזירות להיות שותף במלחמה הזאת.

אנחנו נמצאים רק בראשיתו של השלב הזה, להערכתי זה אמור לקחת בין שישה לעשרה ימים כדי להשיג באמת אפקט, אחרי יומיים שלושה זה עוד מוקדם מדי להגיד שזה השיג את המטרות שלו״.

תגיות:
מלחמת חרבות ברזל
/
מבצע חיצי הצפון
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף