חיזבאללה נערך לכניסה הקרקעית - ובכל זאת צה"ל הצליח להדהים אותו

צה"ל ממשיך בעוצמה רבה בלחימה בלבנון. המטרה לתקוף את השטח הצמוד לגבול ישראל שבו חיזבאללה בנה תשתית התקפית | בצה"ל אומרים כי התוכנית מאוד ברורה

אבי אשכנזי צילום: אבשלום ששוני
כניסת כוחות צה"ל ללבנון (צילום: דובר צה"ל) | צילום: דובר צה"ל

צה"ל ממשיך בעוצמה רבה בלחימה בלבנון. המטרה לתקוף את השטח הצמוד לגבול ישראל שבו חיזבאללה בנה תשתית התקפית. בצה"ל אומרים כי התוכנית מאוד ברורה, המבצע אמור להימשך לאורך זמן מוגבל.

חיזבאללה נערך להגעת צה"ל למרחב. אומנם חלקים מכוחות רדואן עברו צפונה, אך מאחור נשארו לוחמי רדואן. מצוידים בטילי נ"ט, מרגמות, צלפים. הם מלכדו מבנים וצירים. צה"ל פועל נכון בכך שהוא אינו חושף את מרחבי הפעילות שלו ואת היקף הנפגעים בכל אזור קרב. אין סיבה להעניק לחיזבאללה מתנות חינם.

הפעילות בלבנון היא שונה מעזה. 48 השעות הראשונות הן הקריטיות לצה"ל. זה זמן ההסתגלות, שינוי דיסקט. ללוחמים ולמפקדים זה זמן קריטי. זה פרק הזמן שבו יוכרע כל המשך המערכה. בווייטנאם זה היה פרק הזמן של טייסי חיל האוויר האמריקאי. הטייסים ששרדו את שתי היממות הראשונות בטיסה מבצעית מעל וייטנאם שרדו את המלחמה. הלוחמים מבינים בכל דקה ודקה כי לבנון שונה מעזה. האויב הוא אחר: נועז, מתוחכם, עם יכולת אש קטלנית הרבה יותר ממחבלי החמאס בעזה.

כוח רדואן
כוח רדואן | צילום: רשתות ערביות, שימוש לפי סעיף 27 א'

צה"ל פועל בלבנון עם הרבה אש. עם שטף צמוד של חיל האוויר, תותחנים. עם הרבה עוצמה של חיל השריון חטיבה 7 וחטיבה 188. כאן צה"ל למד היטב את יתרונות שילוב הכוחות. הלחימה בעזה הובילה את צה"ל להליך של בגרות.

תגיות:
חיזבאללה
/
צה"ל
/
לבנון
/
מלחמת חרבות ברזל
/
כוח רדואן
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף