במערכת הביטחון ממשיכים בחקירת האירוע ונבדק כיצד הצליח המחבל להגיע לכביש המהיר. בשב״כ בודקים אם המחבל פעל לבדו או הוכוון על ידי תשתית טרור באיו"ש או אף בעזה.
אדיר קדוש ז"ל, שירת באגף התנועה במשטרה. במהלך משמרתו הרגילה, בעודו בניידת, נקלע לאירוע הטרגי ונתקל במחבל, כך נודע ל"מעריב". עוד נודע כי משפחתו לא ידעה בתחילה על גורלו. כשלא הצליחו ליצור עמו קשר, ובידיעה שהוא מוצב באזור מחלף יבנה, ניסו בני המשפחה להתקשר אליו בכל דרך אפשרית. אחיו אף פנה לאיש קשר קרוב בניסיון לברר את סיבת אי-זמינותו.
לבסוף, משטרת ישראל מסרה למשפחה את ההודעה הקשה. ראוי לציין כי אדיר השלים לימודי משפטים, אך בחר להמשיך את שירותו במשטרה. אדיר ז"ל בן 33 בנופלו, מראשון לציון, הותיר אחריו הורים, שני אחים ובן זוג עימו היה אמור להינשא בחודש הבא.
האגודה למען הלהט"ב פרסמה הודעה בעקבות נפילתו של רס"מ אדיר קדוש ז"ל: האגודה משתתפת בצער משפחתו של השוטר אדיר קדוש ז"ל, חבר הקהילה שנהרג בעת מילוי תפקידו בפיגוע הירי ליד מחלף יבנה.אדיר שירת במשטרה משנת 2013 לאחר שירות צבאי במג"ב. אדיר הניח אחריו זוג הורים, שני אחים ואת בן זוגו. חבריו במשטרה מספרים כי היה שוטר מקצועי ואדם אהוב על כל מי שהכירו אותו. אדיר ובן זוגו היו אמורים להינשא בחודש הבא ב-11.11.25 ומיד לאחר החתונה היה אמור להתחיל קורס קצינים. זו אבידה גדולה למשטרת ישראל ולחברה כולה".
על פי דיווחי מד"א, אדיר נפצע באורח אנוש ומותו נקבע זמן קצר לאחר מכן. גבר נוסף, בן 42, נפצע באורח בינוני מזכוכיות רכבו שהתנפצו בעקבות הירי. הוא המשיך בנסיעה לצומת ניר גלים, שם קיבל טיפול רפואי. שלושה אנשים נוספים נפצעו באורח קל, ביניהם רופא שניסה להגיש סיוע ונפגע מרכב.
מעיריית יבנה נמסר: "לפני זמן קצר התקבל דיווח על אירוע ירי בכביש מספר 4 (סמוך למחלף יבנה דרום). המשטרה מבודדת את הזירה ומטפלים בפצוע שנמצא במקום. נסיבות האירוע נמצאות בבדיקה ועפ"י המשטרה טרם נקבע הרקע לאירוע (פח"ע/פלילי). כחלק מהטיפול, הוקמו מחסומים בכניסות לעיר ואנו מבקשים להימנע מלהתקרב לאזור ולגלות ערנות בהתאם להנחיות כוחות הביטחון. עדכונים נוספים יימסרו בהמשך".
מראש עיריית אשדוד, ד"ר יחיאל לסרי, מסר לתושבים: "בהמשך לאירוע בכביש 4 ומתוך זהירות, כל כוחות הבטחון וכיתות הכוננות פרושות בעיר. הוצבו מחסומים בכניסות והיציאו לאשדוד. לפי המידע מהמשטרה האירוע לא גלש לתחומי אשדוד צפויים פקקים ושיבושי תנועה בכביש 4 . אנא, גלו עירנות ודווחו למוקד 106 על כל אירוע חריג".
הפיגוע במחלף יבנה טרם הגיע לידיעת האסירים הביטחוניים הכלואים במתקני שירות בתי הסוהר, וזאת מאחר שהאסירים הביטחוניים מנותקים מאמצעי תקשורת. כך מסר למעריב גורם בכיר בשב"ס.