ההצעה על השולחן: ישראל מוכנה לעסקה כוללת עם חיזבאללה וחמאס | דיווח

גורם ישראלי בכיר אמר לסוכנות הידיעות בלומברג כי לאחר יותר משנה של לחימה, ישראל פתוחה לעסקת חבילה שתרגיע את החזית בדרום לבנון, תביא לשחרור החטופים בעזה ותאפשר הכנסת סיוע נוסף לשטח הפלסטיני

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
תיעוד מיוחד מתוך המבנה שבו חוסל סינוואר (צילום: פלד ארבלי) | צילום: פלד ארבלי

צה"ל תקף סניפים של ארגון "אל-קרד אל-חסן" - מוסד דמוי בנק - בביירות, בעמק הבקעה במזרח, ובערים צור ונבטיה בדרום לבנון. לפי דיווחים בתקשורת הלבנונית, כוחות צה"ל ביצעו לפחות 11 תקיפות ביום ראשון בערב בפרברים הדרומיים של ביירות, אזור בו יש לחיזבאללה נוכחות חזקה. "אל-קרד אל-חסן", שנוסד ב-1983, פועל רשמית כארגון צדקה אך מתפקד כמעין בנק, המעניק הלוואות לתומכי חיזבאללה.

תקיפה בלבנון
תקיפה בלבנון | צילום: רשתות ערביות

במקביל להרחבת הפעילות בלבנון, הקבינט הביטחוני התכנס לדון בתגובה לאיראן בעקבות מתקפת הטילים לפני כשלושה שבועות. עם זאת, הממשלה לא פרסמה הודעה רשמית לגבי פעולה אפשרית. בסיום הישיבה פורסמה רק הודעה שעסקה בעסקה אפשרית לשחרור חטופים המוחזקים בידי חמאס בעזה.

גורם ישראלי בכיר אמר לסוכנות הידיעות בלומברג כי לאחר יותר משנה של לחימה, ישראל פתוחה לעסקת חבילה שתרגיע את החזית בדרום לבנון, תביא לשחרור החטופים בעזה ותאפשר הכנסת סיוע נוסף לשטח הפלסטיני. הדבר עשוי לרמוז על אפשרות לעסקה עם איראן, שיש לה השפעה על חיזבאללה וחמאס.

עלי חמינאי (צילום: Office of the Iranian Supreme Leader/WANA
עלי חמינאי (צילום: Office of the Iranian Supreme Leader/WANA | West Asia News Agency) via REUTERS
תגיות:
חיזבאללה
/
איראן
/
צה"ל
/
מלחמת חרבות ברזל
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף