המזרח התיכון בדרך לטלטלה נוספת? המסר המפתיע מטהרן

מקורות איראניים חושפים: התקיפה נדחתה בשל אזהרה עיראקית והמתנה למו"מ עם טראמפ. לועמת זאת, בכירי המשטר ממשיכים באיומים: "נילחם בישראל עד הסוף ונגיב בעוצמה על כל פגיעה"

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
עלי חמינאי
עלי חמינאי | צילום: West Asia News Agency)/Handout via REUTERS

"אנחנו מוכנים לנהל משא ומתן על בסיס האינטרס הלאומי והזכויות שלנו, אבל איננו מוכנים לנהל משא ומתן תחת לחץ והפחדה", אמר שר החוץ האיראני. ראש ארגון האנרגיה הגרעינית האיראני: "כל איום על ביטחונה של איראן ייענה בעוצמה ובאופן מיידי. נגיב על כל פגיעה במתקני הגרעין שלנו".

כזכור, בשבוע שעבר שר החוץ של איראן, עבאס עראקצ'י טען כי: "אנחנו לא בדרך לנשק גרעיני, נקודה". הוא פנה לטראמפ ואמר: "הנתיב להתקדם קדימה היא בחירה שמתחילה בכבוד. בניית אמון היא הדדית ולא חד-צדדית".

תיעוד מהמתקפה האיראנית (צילום: רשתות ערביות) | צילום: רשתות ערביות

בתוך כך, איראן מקדמת בנייה של מנהרה תת-קרקעית "הגנתית" במרכז הבירה טהרן, כך דווח בסוכנות הידיעות האיראנית תסנים. על פי הדיווח, המנהרה תחבר בין תחנה ברכבת התחתית לבית החולים המרכזי אימאם חומייני, ותאפשר גישה תת-קרקעית ישירה למתקן הרפואי.

תגיות:
איראן
/
ישראל
/
טהרן
/
מלחמת חרבות ברזל
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף