לאחר הסכם הפסקת האש: הצעד המפתיע שמתכננים בלבנון

ערוץ אלערביה אלחדת' דיווח כי בלבנון שוקלים להאיץ את הליך בחירת הנשיא לפני כניסתו של דונלד טראמפ לתפקיד נשיא ארצות הברית ב-20 בינואר

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
לבנונים מורידים את דגל ישראל בדרום לבנון | צילום: רשתות ערביות, שימוש לפי סעיף 27 א'

בתוך כך, יו"ר הפרלמנט הלבנוני, נביה ברי, התראיין לעיתון המקומי א-ליוואא' ודיבר על המגעים להפסקת אש. ברי תיאר את האווירה כ"יותר חיובית", אך ציין כי ההכרעה תלויה בתשובת ישראל למתווה. לדבריו, ההסכם המוצע כולל 13 סעיפים שנידונו לפרטי פרטים, והימים הקרובים יהיו מכריעים.

עוד הוסיף, "אנחנו עובדים כבר שבועיים על המתווה, אנחנו דנים ביומיים האחרונים בכל סעיפי ההסכם הכולל שלושה עשר סעיפים בפרטי פרטים ולוקחים בחשבון כל פרט ופרט".

ברי ציין: "אנחנו עומדים בפני ימים מכריעים, או שנתניהו יקבל את ההסכם או שהוא ידחה אותו, כהרגלו, ואז אנחנו נפנה לתרחישים גרועים יותר. השליח האמריקני הוכשטיין הגיע לישראל ובקרוב תתבהר התמונה, בהסתמך על תשובת ישראל להצעה".

תגיות:
לבנון
/
דונלד טראמפ
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף