צינור או שוט: חמאס ממשיך לעמוד על הרגליים האחוריות - וזה כבר עולה לו ביוקר

ירון בלום, לשעבר מתאם השבויים והנעדרים ובכיר בשב"כ, הביע ב-103FM אופטימיות זהירה לגבי עסקת החטופים: "נתניהו רוצה יותר מאשר קודם" על סערת ראש השב"כ: "הזוי לחלוטין"

לוגו 103fm צילום: באדיבות 103FM
עצרת להשבת החטופים בניו יורק | צילום: דני טננבאום, לירי אגמי ובנימין אזולאי

ירון בלום, לשעבר מתאם השבויים והנעדרים ובכיר בשב"כ, שוחח הבוקר (שלישי) ב-103FM והביע אופטימיות זהירה:  "אני זהיר כי המשפחות תלויות בכל אמירה של כל מי שמעורב ומכיר, אבל אני יותר אופטימי מאשר לפני שבועיים. אני זהיר גם כי יש לנו ממשלה שלא תמיד צפויה".

לדברי בלום, "ראש הממשלה רוצה עסקה יותר מאשר קודם. הוא קיבל שידורים מאוד ברורים ממקורבים של טראמפ, אולי גם מטראמפ עצמו. אנחנו קוראים ושומעים את האיומים המרומזים והלא מרומזים של טראמפ על ההשלכות שיהיו במזרח התיכון במידה שהוא ייכנס לתפקידו, ועדיין הסוגייה של החטופים לא נפתרה".

בלום ציין כי המסרים הועברו גם לקטאר, למצרים ולטורקיה, כאשר טורקיה נמצאת לראשונה מזה זמן רב מאחורי הקלעים בשיח. "יש מאחוריהן מהלך אמיתי. יש ניסיונות. קראנו שרונן בר היה בטורקיה. הוא לא נסע לנופש במרחצאות בטורקיה, אלא נסע להיפגש עם ראש המודיעין הטורקי".

אחד הכלים המשמעותיים במשא ומתן הוא הפעלת לחץ כלכלי. "כשארה"ב פועלת מול הבנקים העולמיים, הם מחזיקים מאות מיליונים, אותם נהנתנים שיושבים בקטאר, בטורקיה ובאיראן", הסביר בלום. הוא הוסיף כי ההשפעה מתרחבת גם למדינות נוספות: "נשמע שהם ידלגו גם לאינדונזיה. גם במלזיה וגם באינדונזיה יש גרעין של אנשי חמאס. הדילוג הזה לא נעים להם".

רונן בר, ראש השב''כ
רונן בר, ראש השב''כ | צילום: אבשלום ששוני

בלום התייחס גם לסגנון החיים של בכירי חמאס: "ברגע שקטאר התחילה לפעול, פתאום גם המשפחות שלהם יעופו. ראינו את הבן של משעל הולך למשחקי כדורגל במונדיאל במהלך תקופה שחמאס ניהל פה מערכת כזו או אחרת, רואים אותם הולכים למשחקים ונהנים עם הכספים שהם גנבו".

תגיות:
חמאס
/
קטאר
/
חטופים
/
רונן בר
/
עסקת חטופים
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף