לאחר עוד שיגור מתימן: המסר המאיים שהועבר מישראל לחות'ים

דובר צה"ל עדכן כי הטיל יורט בטרם חדר לשטח ישראל, אולם האעזקות הופעלו בשל חשש לשברי ירוט. לא דווח על נפגעים בגוף. המיליציה החות'ית מגבירה את תקיפותיה

אבי אשכנזי צילום: אבשלום ששוני
פגיעת הכטב"ם ביבנה | צילום: מצלמות אבטחה
פגיעת הכטב''ם ביבנה
פגיעת הכטב''ם ביבנה | צילום: כבאות והצלה

לפי ניתוח של מכון המחקר Council on Foreign Relations, המיליציה החות'ית בתימן, בעלת בריתה של איראן, מתבססת כאחד השחקנים הלא-מדינתיים החזקים ביותר במזרח התיכון על רקע המלחמה המתמשכת בין ישראל לחמאס ברצועת עזה. על פי הערכת המכון, החות'ים, שמציגים את פעולותיהם כתמיכה בחמאס ובפלסטינים, מצליחים לשמר מערכת תקיפות משמעותית בים האדום נגד מטרות המזוהות עם ארה"ב וישראל, כולל שיגור טילים לעבר ישראל. פעולות אלו גורמות לנזק משמעותי לספנות הבינלאומית.

חוקרי המכון מציינים כי לא ברור אם ההחלטה על התקיפות הראשוניות התקבלה בטהראן או בצנעא, אך איראן הביעה תמיכה ברורה במהלכים ולפי הדיווחים אף מסייעת לחות'ים בכיוון התקיפות נגד כלי השיט. מכון המחקר מדגיש כי האיום החות'י בים האדום מעורר דאגה מיוחדת בוושינגטון, שרואה בחופש השיט אינטרס אמריקאי מרכזי. בתגובה, ארה"ב ובריטניה מבצעות תקיפות אוויריות על מטרות חות'יות בתימן, ומשימות ימיות משותפות של ארה"ב והאיחוד האירופי פועלות להגנת הספנות באזור.

תגיות:
תימן
/
חות'ים
/
מלחמת חרבות ברזל
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף