טרקטור באוויר: אחרי ה-7 באוקטובר - ישראל משנה את כללי המשחק בשדה הקרב

תחקירי שבעה באוקטובר בחיל האוויר אמורים להיות מוגשים לסיכום הרמטכ"ל בתקופה הקרובה. בחיל האוויר מצביעים על שני מרכיבים מרכזיים הנדרשים כעת בבניין הכוח של החיל אל מול איום כמו השבעה באוקטובר

אבי אשכנזי צילום: אבשלום ששוני
אייר טרקטור מדגם L3  HARRIS
אייר טרקטור מדגם L3 HARRIS | צילום: צילום מסך מתוך יוטיוב
2
גלריה

תחקירי השבעה באוקטובר בחיל האוויר אמורים להיות מוגשים לסיכום הרמטכ"ל בתקופה הקרובה. בחיל האוויר אומרים כי היקף הכוננות שקבע המטכ"ל היה זמין בשבעה באוקטובר, אולם היקף הכוננות לא תאם לאיום שנוצר בבוקר השבעה לאוקטובר. בצה"ל אומרים כי למרות שהתחקירים לא סוכמו כבר עכשיו שונתה רמת הכוננות החיילת של חיל האויר וכמות כלי הטייס הנמצאים בכוננות הועלתה.

עוד עולה בתחקיר המתגבש כי למרות שחיל האוויר יצא לימי הדממה בשל יום כיפור וחג הסוכות, מרבית מטוסי החיל חומשו בטרם היציאה להדממה כך שאם היה נדרש להזניק את המטוסים כפי שקרה זמן המוכנות שלהם היה קצר משמעותית. גורם צבאי אמר כי חיל האוויר עמד במכונות למלחמת פתע חצי מהזמן שנקבע לו על פי הפקודות, אולם בחיל האוויר מודים כי גם הם כשלו במשימה בשבעה באוקטובר.

החדירה בשבעה באוקטובר
החדירה בשבעה באוקטובר | צילום: רויטרס

הרכש השני שעיקרו שינוי התפיסת הפעלת הכוח היא רכישה של טייסות מטוסי סיור והגנה מסוג אייר טרקטור מדגם L3 HARRIS דגם שפותח לפני כשנתיים עבור הכוחות המיוחדים של צבא ארצות הברית. מדובר בדגם משופר של מטוסי האייר טרקטור המופעלים בטייסת הכיבוי "אלעד".

על פי המסתמן בתחקיר של חיל האוויר לשבעה לאוקטובר, יש צורך שהטייסות יעמדו בכוננות מיידית לטובת כל אוגדה מרחבית בצה"ל והפעלה של הכלים תהיה תחת אחריות מפקדי האוגדות על בסיס האיומים המתפתחים.

תגיות:
צה"ל
/
חיל האוויר
/
מטוס קרב
/
שבעה באוקטובר
/
תחקירי שבעה באוקטובר
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף