שליח ארה"ב למזרח התיכון, עמוס הוכשטיין, הודיע לגורמים המדיניים והצבאיים בלבנון כי צה"ל ייסוג באופן מלא משטח לבנון עד לתאריך 26.01.2025, כך דווח הבוקר (שבת) ב"אל-אחבאר" הלבנוני. 

בדיווח נכתב כ"ארה"ב מבטיחה נסיגה מלאה של הכוחות לפני תום תאריך היעד של 60 הימים". עוד דווח כי הוכשטיין דן בלוח זמנים זה במהלך ישיבה שקיימה הוועדה המפקחת על יישום ההסכם בביקורו בלבנון ביום שני, בנוסף לשיחות אישיות עם ראש הממשלה מיקאתי, יו"ר הפרלמנט נביה ברי ומפקד הצבא שהוא הנשיא הנבחר ג'וזף עאון. 

עמוס הוכשטיין בביקור בלבנון (צילום: REUTERS/Mohamed Azakir)
עמוס הוכשטיין בביקור בלבנון (צילום: REUTERS/Mohamed Azakir)

צוין באל-אחבאר כי צבא לבנון מכין את עצמו לפריסה מוגברת של כוחות ולהעלאת כוננות מדרום לליטני. דווח כי הוכשטיין הבין בשיחותיו עם ראשי צבא לבנון שישנו הסכם בין צבא לבנון לבין ארגון הטרור חיזבאללה בנושא, ושהצעדים יתבצעו כרגיל. נטען כי הצבא יודיע לאחר זמן מה שהאזור שמדרום לליטני נקיים מכל נוכחות צבאית או נשק שהם מחוץ לסמכותה של מדינת לבנון.

בתוך כך, גורמים בצה"ל מעריכים כי צה"ל ייסוג מלבנון לקראת סוף החודש בתום 60 הימים שנקבע בהסכם. בכך מאשררים בישראל את דבריו של עמוס הוכשטיין השליח האמריקני למזרח התיכון. בישראל אומרים כי נכון לעת הזאת אין בכוונת ישראל להישאר על אדמת דרום לבנון מעבר לתקופה שנקבעה בהסכם הפסקת האש. 

בימים האחרונים צה"ל אף נסוג מאזורים בגזרה המערבית ובכלל זה אוגדה 146 יצאה ממרחב העירה נקורה שם חשפה חטיבה 300 את מתחם ההתארגנות התת קרקעי של חיזבאללה שממנו הם התכוונו לפשוט ביום פקודה על הגליל המערבי ולכבוש את העיר נהריה. צה"ל הוציא מהמתחם כמויות עצומות של כלי נשק ולבסוף השמיד את המתחם התת קרקעי.