בפתח דבריו, אמר ירון בוסקילה, מנכ"ל תנועת הביטחוניסטים בראיון למעריב: "אם אנחנו נבצע את ההסכם הזה ובתמורה נצטרך גם לשחרר מחבלים רבים שיהפכו להיות מנהיגי החמאס הבאים- גם נעצור את הלחימה באופן כזה שיאפשר לחמאס להשתקם ולחזור להיות הארגון השולט על רצועת עזה וגם ארגון שמחזיק לוחמים במוכנות לבצע שוב את השבעה באוקטובר".
"גם יציאה מציר פילדלפי תאפשר לחמאס להכניס אמל״ח רב והתעצמות צבאית", הוסיף, "בזה אנחנו חותמים בעצם את ההתקפה הבאה, השאלה היא רק מי יהיו ההרוגים? זה גזר דין מוות לכל מי שיטייל בסינגלים בעוטף עזה לכל מי שיבוא לאירועי הכלניות, גזר דין מוות לתושבים של העוטף, לכל מי שיעשה שם מסיבות בעתיד".
"זה רק שאלה של זמן עד שהחמאס יבצע את הפשיטה הבאה והוא מבין שבסופו של דבר החזקה של חטופים היא זו שמביאה אותו להישגים", הסביר בוסקילה את עמדתו.
"יתר על כן, תהיה לכך השפעה מיידית גם על ארגוני הטרור ביהודה ושומרון וגם על החיזבאללה, על איך שהוא ישתקם, ואיך הוא מבין שהדבר הטוב ביותר זה חטיפות אזרחים וחיילים".
"במידה וההסכם יסתיים באופן כזה שבעצם מאפשר לנו להחזיק בפילדלפי וגם לחזור ללחימה בתום תקופה שתקבע, זה יאפשר לנו בעצם להשלים את המשימה ולעמוד במטרות המלחמה, להסיר את החמאס כאיום, לאפשר אולי איזושהי כניסה של מנהיגות חדשה וטובה יותר מהחמאס ואני חושב שזאת הדרך הטובה ביותר".
"אחרת, הסכם על עסקה כזאת אולי יציל את החטופים, שאנחנו כל כך רוצים לראות אותם חזרה בבית, אבל מכניס לשעון חול את כל מי שגר בעוטף עזה וזה רק עניין של זמן עד שחמאס יחזור לעוצמות שלו״.