שובר שוויון: הטיל שנכנס בין העיניים לתוך החלון של חיזבאללה | תיעוד בלעדי

לאחר כמעט שלושים שנים של שימוש בסוללות ה-MLRS האמריקאיות, צה"ל חשף את רקטת התותחנים החדשה, ה"בר" - רקטה בפיתוח ישראלי, בעלת טווח אפקטיבי גדול ומדויק יותר, ואף מסוגלת לסמן מטרות בלייזר

אבי אשכנזי צילום: אבשלום ששוני
הירי המבצעי הראשון של סוללת "בר" בלבנון, לפני כחצי שנה | צילום: אבי אשכנזי

הבר הוא טיל לטווח בינוני עד 30 ק״מ, והינו בעל רמת דיוק גבוהה ביותר עם יכולות ניווט עצמאיות וכן הנחיה ממוקדת של סימון המטרה באמצעי לייזר.

בצה״ל אומרים כי הקטלניות של הטיל החדש גבוהה יותר מהטילים הישנים מסוג ה'רומח' של חיל התותחנים. בפרסום של צה״ל מהיום נכתב בין היתר: ״מדובר ברקטה עוצמתית מבית אלביט מערכות, והמנוע של הרקטה יוצר ע"י החברה הממשלית 'תומר', היא בעלת מנגנון ניווט משוכלל המותאם לסביבות לחימה מאתגרות, והיא מציגה דיוק ותחכום שטרם נראו בחיל״.

מערכת ''בר'' החדשה של חיל התותחנים
מערכת ''בר'' החדשה של חיל התותחנים | צילום: דובר צהל

גדוד  הרעם 334 מחטיבת האש הצפונית 282, קולט בימים האחרונים את סוללות ה'בר'. במלחמה הוא הפעיל סוללה ראשונה אשר פעלה בלחימה מול חיזבאללה והצליחה להפתיע אותו ביכולות הדיוק והקטלניות. אבל גם במהלך התמרון בעזה הופעלה הסוללה.

״הרקטות המונחות הן אמצעי שנועד לפגיעה מדויקת במטרה", מבהירה סרן ש', מפקדת סוללה ג' בגדוד, "קחי למשל לוחם ברצועה, שמזהה מחבל עם טיל נ"ט באחת הקומות של בניין מסוים. מהרגע שהוא עולה מולנו בקשר, תוך כ-7 דקות רקטה פוגעת באותה נקודה, עם סטייה מינימלית ככל האפשר", אומרת בריאיון באתר צה"ל.

על פי הפרסום, מתחילת המלחמה ירה הגדוד מאות חימושים לטובת הכוחות המתמרנים. "בחודשים הראשונים נשלחתי להיות שדכנית במכלול האש של חטיבה 7", מספרת המסו"לית, "אחד האירועים שזכורים לי במיוחד הוא כוח חי"ר שעלה מולנו בקשר בבקשה לסיוע אש. הם דיווחו שיורים עליהם מאחד המבנים באזור, ותוך מספר דקות כבר הקפצנו כוח לנקודה והכוונו תקיפה. הרקטה פגעה בצורה מדויקת והאיום הוסר - ברגעים כאלה מבינים עד כמה חשובה המשימה שלנו".

עוד סיפרה מפקדת הסוללה: "לא כל אחד זוכה להכניס כלי חדש לשימוש מבצעי בצה"ל, ואנחנו זכינו לעשות היסטוריה פעמיים - להפעיל את רקטות ה'בר' הראשונות, ולבצע את הירי הרקטי הראשון לעבר יעדי טרור בלבנון מאז 2006. הרגשנו את המשמעות בשיא עוצמתה, זה אירוע שמחזק גם את תחושת השייכות לגדוד ולחיל כולו".

תגיות:
רקטה
/
חיל התותחנים
/
אלביט מערכות
/
תותחנים
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף