"חשדות": התנהלות חמאס השבוע מצביעה על סיבה אחת לדאגה עבור ישראל

מפקד חיל הים לשעבר, אלוף (מיל') אליעזר צ'ייני מרום, שוחח עם רון קופמן ואריה אלדד בתכניתם ברדיו 103FM, על הסכם השבת החטופים, כניסת נשיא ארה"ב דונלד טראמפ, והסכם הפסקת האש בלבנון

לוגו 103fm צילום: באדיבות 103FM
חמאס
חמאס | צילום: REUTERS/Jose Manuel Ribeiro JR/CRB
2
גלריה

שאל את המשתתפים בדיון: "מה נתנו להם שהם לא יודעים? אני מודה שאין לי מושג. אני לא יודע, אני לא בסוד העניינים".

"בסיכומו של דבר, מה שהציל אותנו הוא שמדינת ישראל עמדה על דעתה, וכתוצאה מחוסר הוויתור הזה קרו  דברים. מה יש בהסכם הזה שאנחנו לא מכירים? חמאס מתנהג כאילו הוא קיבל מעל ומעבר למה שאנחנו יודעים, לכן אני מאוד מודאג מהדבר הזה".

בהקשר ההסכם עם לבנון והמצב הביטחוני אמר אליעזר כי "בצפון אין לי מושג איך מדינת ישראל הגיעה להסכם הזה. אם היינו יושבים ועושים סימולציה פשוטה, ועוברים על הדברים, היינו רואים שהיינו מגיעים למבוי הסתום. למה? כי קבענו תאריך".

עקורים בלבנון חוזרים לבתיהם לאחר הפסקת האש
עקורים בלבנון חוזרים לבתיהם לאחר הפסקת האש | צילום: רויטרס

עוד הוסיף: "היינו צריכים לומר שיש כבר הסכם משנת 2006, אף אחד לא אכף את זה עד היום, לכן אנחנו יושבים במקומות שולטים בצפון, ואנחנו נאכוף את ההסכם. תביאו לנו משהו שאפשר באמצעותו לכפות את ההסכם, ונחזור לקו הגבול הבין לאומי. עד אז אנחנו פה".

על תמיכת איראן בלבנון ותפיסתם של המצב הביטחוני אמר "כרגע תראו מה עושה איראן, זו לא חיזבאללה, זו איראן. היא עם סבלנות אין קץ, הפצצנו ב-60 הימים האלה בכל רחבי לבנון חוץ מביירות, היינו בבקעה כבר כמה פעמים, והם לא הגיבו אפילו בירייה אחת. הסבלנות שלהם אומרת: תנו ליהודים, בעוד 60 יום הם עוזבים, ואז נבנה את הכוח שלנו מחדש. זה חסר משמעת, כי ב-18 בפברואר נצטרך לצאת. יש תאריך וחתמנו על הסכם".

סיכם כי "אנחנו לא מסוגלים לעצור את ההתחמשות מחדש של חיזבאללה, כי האיראנים עקשנים וסבלנים, ומסתכלים אל הארוך טווח כל הזמן. הם יעשו כל מה שהם יכולים כדי להמשיך לשלוט בחבל הארץ שלהם, כי זאת האמונה שלהם. זה עניין דתי בכלל, וזה תהליך שהם רוצים לחדש. לא נוכל מקו הגבול הבין לאומי להחזיק את חיזבאללה במצב שבו הוא נמצא היום. לאט לאט יתחיל בניין כוח מחדש, והם יגיעו לאן שהם הגיעו".

סייע בהכנת הכתבה: אחיעד לוק, 103fm

תגיות:
איראן
/
לבנון
/
רצועת עזה
/
אליעזר מרום
/
103FM
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף