251 חטופי השבעה באוקטובר אשתקד הם אירוע נדיר בהיקפו של בני ערובה אזרחים וחיילים שנשבו על ידי ארגון טרור ביום אחד וכמו שהחברה כולה מתמודדת מאז עם טרגדיה וטראומה, מעבר לזו האישית של משפחות החטופים, גם צה"ל מתמודד למעשה לראשונה מאז מלחמת יום הכיפורים לפני 51 שנים עם מספר רב של חיילים במדים שנשבו באותו יום ולראשונה עם חיילות שנשבו.
הוסיפה כי "אם האזרחים השבים מטופלים על ידי מחלקות הרווחה והביטוח הלאומי, לא כך הוא לגבי החיילים שנשבו ב-7.10 שכמו כל פדויי השבי ממלחמת יום כיפור יטופלו במשרד הביטחון עד סוף חייהם".
"בנוסף, הופקו המון לקחים מהטיפול (השנוי במחלוקת, י"ב) בפדויי השבי של 1973 שסיפרו שהחקירות שנערכו להם אחרי השחרור הרגישו כמו חזרה לשבי. היום אנחנו יודעים לתת מעטפת שלא היתה לפדויים אז. גם פרטיות, גם קירבה למשפחה וגם מעטפת רפואית כשכל אנשי הצוות המעורבים עוברים הכשרות מתאימות".
אמרה כי "זה מתייחס גם לחיילות שכבר שוחררו ולחוויות השבי שלהן באופן ספציפי כשהטיפול נעשה בביתה בשלבים הראשונים ובתנאים שהן בוחרות לקבל את הטיפול בהם. אם פדויית שבי תחליט שהיא מבקשת מטפל גבר זה יבוא ממנה אבל אנחנו כהחלטה ראשונית לא מפגישים חיילת ששבה מהשבי עם מטפל מהמגדר שמידיו חוותה את השבי. זה טיפול ייחודי שאין לו אח ורע ואנחנו פועלים בו ברגישות יתר" קבעה.