“לפי דעתי, השלב השני בעסקה לא יתממש. הפער בין הצדדים הוא יותר מדי גדול ואין זמן למשא ומתן. על השלב הראשון ניהלנו משא ומתן יותר מחצי שנה, והוא היה שלב הרבה פחות מהותי. המשא ומתן הנוכחי הוא שונה לגמרי – ישראל אומרת לחמאס שרוצה להישאר בשלטון לצאת מעזה ולהניח את הנשק. אי אפשר לגשר על זה".
אביבי ציין כי האופציה הריאלית היחידה היא הארכת השלב הראשון, כל עוד חמאס מסכים לשחרר חטופים. “אם ישראל תוכל לשחרר כמה שיותר חטופים – יש לזה משמעות מוסרית ועמידה באחת ממטרות המלחמה של החזרת חטופים. בנוסף, יש לזה גם משמעות מבצעית – ככל שיהיו פחות חטופים בתוך עזה, זה יעזור כשנדבר על חזרה ללחימה".
עם זאת, אביבי מזהיר כי יגיע הרגע שבו חמאס לא יסכים לשחרר יותר חטופים, ושם ישראל תהיה חייבת לעבור לשלב צבאי אחר לחלוטין. “באותו רגע שערי הגיהנום צריכים להיפתח. צריכה להתחולל מתקפה כוללת על הרצועה, כולל שינוי מוחלט בנושא ההומניטרי, שמטרתו הכרעת חמאס".