שני תושבי ירושלים נעצרו בחשד להסתה ותמיכה בטרור

הוארך מעצרם של תושב העיר העתיקה ותושב מזרח ירושלים שנעצרו בעקבות פרסומים מסיתים לטרור במרשתת. באחד המקרים פורסם סרטון בו נשמעת הצהרת דובר הזרוע הצבאית של חמאס, בה הוא מעודד את פעולות המחבלים

אלון חכמון צילום: ללא קרדיט
אדם באזיקים, אילוסטרציה
אדם באזיקים, אילוסטרציה | צילום: אוליביה פיטוסי, פלאש 90

שוטרי מחוז ירושלים עצרו תושב העיר העתיקה בחשד לעבירות הסתה ותמיכה בטרור. בין כתביו לצד פרסומים של מחבלים אשר ביצעו פיגועים רצחניים, כתב: "אלוהים ירחם על נפשך״.

בנוסף נעצר תושב בית חנינא שבמזרח ירושלים לאחר שפרסם סרטון ממסגד אל-אקצא שבהר הבית וצירף ברקע את הצהרתו של דובר ארגון הטרור חמאס, במהלכה בירך והסית לביצוע מעשי טרור. מעצרם של החשודים הוארך בבית המשפט.

במחוז ירושלים ממקדים בימים האחרונים את הפעילות סביב חודש הרמדאן במטרה לאפשר את קיום התפילות וטקסי הפולחן לצד שמירה על הביטחון ומניעת הפרות סדר, תוך ניטור של גילויי הסתה ברשתות החברתיות.

מערכי המשטרה ובהם חמ"ל התודעה המיוחד של משטרת מחוז ירושלים יפעלו כל העת גם במרחבי המרשתת כדי לוודא שגם בזירה הזו יהיה מחיר משמעותי לכל מעשה הסתה, איומים ותמיכה בטרור.

בתוך כך, שוטרי מרחב דוד במחוז ירושלים יחד עם חמ"ל התודעה המיוחד של המחוז, ניהלו בשבועות האחרונים חקירת חשד להזדהות, פרסום דברי הסתה, שבח והלל לארגוני טרור, על ידי תושב העיר העתיקה בירושלים.

במשטרה מדגישים כי במסגרת החקירה, נחשפו חוקרי המשטרה לתכני הסתה אותם על פי החשד פרסם ברשתות החברתיות. בין פרסומיו, נוטרו תמונות רבות של מרצחים אשר ביצעו פיגועים רצחניים במהלך השנים האחרונות, בין היתר תמונתו של המחבל דיא חמארשה שביצע את פיגוע הירי בבני ברק בשנת 2022 בו נרצחו חמישה אנשים, ביניהם השוטר אמיר חורי ז״ל, בצירוף הכיתוב: ״אלוהים ירחם על נפשך, יא אריה״.

עוד אותרו בין פרסומיו, תמונתו של המחבל מסבאח אבו סביח על רקע מסגד אל-אקצא לבוש במדים ואוחז ברובה. כזכור, מסבאח ביצע את פיגוע הירי המשולב בתחנת הרכבת הקלה בירושלים בשנת 2016 וחוסל, בפיגוע זה נפצעו חמישה אזרחים ונרצחו שני אנשים ביניהם השוטר יוסף קירמה ז״ל, וסרטונים נוספים בהם מופיע מחבל חמאס, עבד אלחכים שאהין, שחוסל באוקטובר אשתקד על ידי כוחות הביטחון בשכם, כשברקע מתנגן השיר שמילותיו: "זו הדרך ואין לה תחליף, דרכו של הלוחם אינה נבגדת. אני מבטיח אחיי, כי ירושלים חוללה בידי פחדן".

בפרסומים אלו ונוספים של החשוד, ניתן לראות כי החשוד משבח ומהלל את פעולותיהם של ארגוני הטרור. בעקבות פרסומים אלו ובאמצעות צו שהתיר טרם מעצרו בימ״ש, נעצר אמש החשוד על ידי בלשי מרחב דוד במחוז ירושלים.

החשוד שנעצר, תושב העיר העתיקה בירושלים בשנות ה-20 לחייו, הועבר לחקירה במרחב דוד בגין עבירות של פרסום דברי שבח, הסתה או עידוד, תמיכה בטרור והזדהות עם ארגון טרור. אמש, הובא החשוד לדיון בבית המשפט בבקשת המשטרה להאריך את מעצרו, ומעצרו הוארך עד לתאריך 6.3.25, לצורך המשך פעולות חקירה ומיצויה.

במקרה אחר שאירע השבוע, פרסם על פי החשד תושב מזרח ירושלים בשנות ה-40 לחייו סרטון בו נראית רחבת מסגד אל-אקצא ושל המתפללים הנמצאים בשטחה בצירוף הכיתוב ״שישי מבורך״, כשברקע נשמעת הצהרתו של דובר הזרוע הצבאית של חמאס, בה הוא תומך ומעודד את פעולותיהם של המחבלים.

בפעולות חקירה מהירות של חוקרי מרחב דוד חשפו החוקרים את זהותו של החשוד והוא נעצר. החשוד הועבר לחקירה בתחנת המשטרה במהלכה ביצעו חוקרי מרחב דוד יחד עם חמ״ל התודעה המיוחד של מחוז ירושלים פעולות לניטור פרסומיו של החשוד במרשתת.

במסגרת חקירה זו נחשפו חוקרי המשטרה לתכני הסתה רבים אותם על פי החשד פרסם במרשתת. בין פרסומיו נראה סרטון מהלווית המחבל וליד אלשריף, בו מתועדת הפרת סדר בה נורו זיקוקין, בצירוף הכיתוב: ״אללה ישמור עליכם״ ו״מהלווית שהיד ירושלים ואל-אקצא״.

החשוד הובא לדיון בבית משפט השלום בירושלים, וזה נעתר לבקשת המשטרה להאריך את מעצרו עד להיום לטובת המשך פעולות חקירה.

במשטרה הבהירו: "לא נאפשר לאף גורם לשבש את שגרת החיים בכלל ובפרט בחודש רמדאן ונמשיך כל העת בפעולות סיכול של עבירות הסתה ותמיכה בטרור, תוך מיצוי יכולות ואמצעים ובכלל זה מיצוי יכולות מתקדמות באמצעות חמ"ל התודעה המיוחד של מחוז ירושלים הפועל מזה מספר שנים במחוז ירושלים. כל מי שינסה לערער את הביטחון הוא יעד לטיפול מבחינתנו".

תגיות:
מעצרים
/
הסתה לטרור
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף