סוכל פיגוע ירי מתוכנן בשער שכם בירושלים במהלך הרמדאן

עודאי מוברשם, תושב הכפר מכר שבצפון, נעצר לחקירת שב"כ לאחר שעלה חשד כי תכנן לבצע פיגוע ירי נגד שוטרים ואזרחים יהודים בשער שכם. גם אחיו וגורמים נוספים נעצרו בחשד שסייעו לו

אלון חכמון צילום: ללא קרדיט
שער שכם
שער שכם | צילום: יוליה ברזון

בחקירתו התברר כי מוברשם ביקש לבטא את הזדהותו עם המאבק הפלסטיני, ותכנן לבצע את הפיגוע במקרה שלא תתאפשר תפילת מוסלמים בהר הבית במהלך חודש הרמדאן.

החקירה העלתה כי לקראת ביצוע הפיגוע, מוברשם רכש נשק בלתי חוקי וביצע בו אימוני ירי. האקדח נתפס בהמשך ברשותו של אחיו, שנעצר אף הוא בפרשה. בנוסף, מוברשם ניסה לגייס מעורבים נוספים לביצוע הפיגוע, אשר אותרו ונעצרו לחקירה. פרקליטות מחוז חיפה הגישה כתב אישום נגד עודאי מוברשם ונגד אחיו, שסייע לו בהסתרת האקדח.

גורם ביטחוני מסר כי ביצוע פיגוע בתקופת הרמדאן באזור שער שכם עלול היה להוביל להסלמה מסוכנת באזור ירושלים בתקופה של מתיחות ביטחונית גבוהה.

תגיות:
שב"כ
/
שער שכם
/
רמדאן
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף