גבולות ישראל מתחזקים: "חומה ומגדל 2025" יוצא לדרך

לוחמי תנועת ״המילואימניקים דור הנצחון״ שהגנו על יישובי הדרום - חוזרים להגן על הבית. הם מצטרפים לגרעיני התיישבות בעוטף ומחליפים את הרובה בקלשון: ״מול שלטון הרצח של חמאס בא עם ישראל וממשיך בדרך הנצח"

פלד ארבלי צילום: ללא
המילואימניקים דור הניצחון
המילואימניקים דור הניצחון | צילום: טנא תקשורת
5
גלריה

התקיים מפגש גרעין בכרם שלום שמשך אליו רבים שהצטרפו לגרעין שיחזק את קיבוץ כרם שלום לקראת החזרה של התושבים בקרוב. פעולת ההתיישבות בישובים מבוצעת בשיתוף החטיבה להתיישבות, שרת ההתיישבות אורית סטרוק והשר עמיחי שיקלי שאמונים על נושא חיזוק הישובים מטעם הממשלה".

המילואימניקים דור הניצחון
המילואימניקים דור הניצחון | צילום: טנא תקשורת

השר עמיחי שיקלי, שר התפוצות והמאבק באנטישמיות האמון מטעם הממשלה על הקמת גרעיני ההתיישבות אמר: "בעוטף עזה, עוטף לבנון, בבקעה, בגליל ובנגב- חלוציות והתיישבות הם צו השעה. כדי לחזק את חבלי הארץ שנפגעו במלחמה וכדי להיערך לאתגרים הבאים, דרושים לנו צעירים, שיתקעו יתד ויקימו את בתיהם באזורים האלה".

השר עמיחי שיקלי
השר עמיחי שיקלי | צילום: תומר נויברג, פלאש 90

שרת ההתיישבות והמשימות הלאומיות אורית סטרוק: "לצפון ולעוטף מגיע לא רק שיקום כי אם צמיחה התיישבותית אדירה. אנחנו מחויבים לזה ועובדים קשה עבור זה. תודה למילואימניקים המופלאים שעוברים ממשימה למשימה ובחרו להצטרף למאמץ הלאומי הזה".

אורית סטרוק
אורית סטרוק | צילום: יונתן זינדל פלאש 90

רס"ן במיל. גלעד אך יו"ר תנועת "המילואימניקים דור הניצחון": "מרגש לראות מאות משפחות של חיילי וחיילות מילואים שמבקשות להמשיך ולבסס את הניצחון הישראלי דרך חיזוק הישובים וההצטרפות אליהם. מטרת חמאס בשבעה באוקטובר הייתה לזרוע פחד בחברה הישראלית מלגור באזורי הגבול. היום אנחנו מצהירים כי לא נכנע לטרור ונהפוך את המתקפה הנפשעת לחיזוק ההתיישבות ביישובי הספר".רס"ן אך הדגיש כי: "הדרך להבטחת הניצחון היא לא רק עלי ידי החזקת שטחים בלבנון ועזה אלא בעיקר בחיזוק הישובים הקיימים שצריכים את המילואימניקים היום יותר מתמיד. מאות משפחות המילואימניקים שמצטרפות לחזק את הישובים הם החלוצים החדשים של ישראל".

רס״ן במיל. גלעד אך, יו״ר תנועת מילואמניקים דור הניצחון
רס״ן במיל. גלעד אך, יו״ר תנועת מילואמניקים דור הניצחון | צילום: פרטי

רס״ר במיל. שלמה שריד  מפק"צ ביחידה מובחרת במילואים ורכז תוכנית ההתיישבות של תנועת מילואמניקים דור הנצחון שמובילה את הפרויקט אמר כי: ״לוחמים רבים שהגנו על הבית, מצטרפים לפרויקט ההתיישבות ומחזקים את היישובים עליהם הגנו יחד עם האזרחים הוותיקים. מדובר באירוע ציוני ראשון במעלה שממשיך את רוח המילואימניקים שמתמקדים בעשיה משותפת של אנשים מרקעים ואמונות שונות".

"הקמת ישובים חדשים במסגרת תנועת מילואימניקים דור הנצחון יחד עם חיזוק ישובי העוטף ויישובי הספר בצפון ובמזרח הם הדרך לביסוס וחיזוק מדינת ישראל בעת הזו. בכרם שלום בפרט יש לי חיבור אישי סבא וסבתא שלי היו בגרעין הנח"ל שהקים את הקיבוץ ואני ביליתי בעבר הגבול ימים כלילות בחסימת הסיוע לחמאס עם "צו 9" כך שאני מאוד נרגש לקחת חלק בעשיה המשמעותית הזו ובחיזוק הקיבוץ.  אנו קוראים למילואימניקים שמעוניינים להצטרף לפרויקט שלנו גרעיני התיישבות המילואימניקים״. הוסיף.

רס"ן במיל. ירדן רימון מ"פ חי"ר שכבר החל עם נטע אשתו ושלושת ילדיהם את תהליך קליטה בכרם שלום הוסיף כי:  ״אחרי שנלחמנו והגנו על תושבי העוטף אנחנו מצטרפים לישובים. לא מדברים על הגנה על הבית אלא מצטרפים אל הבית. זה הזמן לקבוע עובדות בשטח. ומחפשים שותפים נוספים אני מודה לתנועת ״מילואימניקים דור הניצחון״ על המפעל החשוב הזה. אנחנו משתדלים להמשיך את האחדות והאחווה שאיתה נלחמנו יחד במילואים גם לתוך חיי האזרחות ביישובי העוטף״.

תגיות:
בנייה
/
עוטף עזה
/
מילואימניקים
/
התיישבות
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף