ראש הממשלה, בנימין נתניהו, הנחה את ראש המל״ל, צחי הנגבי, להוציא את המשלחת הישראלית כדי לסייע לתאילנד, בעקבות רעידת האדמה העוצמתית שפקדה את האזור וגבתה את חייהם של רבים. המשלחת יוצאת למדינה מוכת האסון הלילה בטיסת ״אל-על״.
על המשלחת יפקד אל״מ במילואים יוסי פינטו, מפקד יחידת החילוץ הארצי והיא תכלול 21 בעלי תפקידים נוספים. בהם מהנדסים, אנשי חילוץ ואנשי רפואה. בצה״ל אומרים כי המשלחת תסייע בבניית תמונת מודיעין לחילוץ מבוסס אוכלוסייה והנדסה באתר שקרס, ותפעל עד לחילוץ הלכוד האחרון.
בשעות הבוקר שלחה חברת קמרו-טק, מערכות מתקדמות לחילוץ והצלה ממשפחת Xaver. החברה אף שיגרה צוות מומחים מטעמה, במטרה לסייע באיתור ניצולים מתחת להריסות. מערכות Xaver פועלות בטכנולוגיית גלי רדיו UWB מתקדמת, ומאפשרות גילוי ומיקום מדויק של אובייקטים חיים מתחת להריסות, מבעד לקירות, ובסביבות מורכבות ללא קו ראייה.
מדובר במערכת שפותחה בישראל ולפי אנשי החברה למערכות יתרון טקטי ומבצעי מהותי, בזכות היכולת להעניק מידע חיוני בזמן אמת על הימצאות בני אדם מתחת לשכבות של הריסות, ובכך לשפר את יעילות פעולות החילוץ ולקצר את זמן התגובה בשטח. מפתחי המערכת אומרים כי מערכות Xaver של קמרו הוכיחו את עצמן בשורת מבצעי הצלה ברחבי העולם ובמהלך רעידות האדמה בטורקיה ובמקסיקו – שם סייעו באופן ממשי באיתור ניצולים חיים ובהצלתם.