עכשיו זה רשמי: חיזבאללה פתח במלחמה מול ישראל בחזית חדשה

מאז נפל משטרו של אסד, איבד ארגון הטרור חיזבאללה חלק נכבד מאחיזתו בשטחים ויכולות הברחת הנשק, במיוחד דרך היבשה. אך נראה שחיזבאללה בתמיכת האיראנים, מצא דרך לעקוף את זה

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
חיזבאללה
חיזבאללה | צילום: רויטרס
2
גלריה

על פי דיווחים בסוכנות הידיעות אל-חדת', מאז התרחשה המהפכה בסוריה שהפילה את משטרו של אסד, ארגון הטרור חיזבאללה פועל דרך הים, בניסיונותיו להתחמש מחדש ובתוך כך, לשנע אמצעי לחימה. זאת לאחר שחלק מצירי ההברחה היבשתיים שלו נסגרו, בנוסף להגבלות האוויריות שנוצרו.

הבניין שקרס בנמל ביירות, 2020
הבניין שקרס בנמל ביירות, 2020 | צילום: רויטרס

עוד עאון הוסיף ואמר: "כמו שהכרזתי בנאום ההשבעה שלי, אין מקום לכך שהקבוצות החמושות בלבנון יחזיקו בנשק, המדינה תחזיק בנשק והעניינים ייפתרו באמצעות מגעים ודו שיח. בסופו של דבר חיזבאללה הוא מרכיב לבנוני, נתחיל בקרוב בגיבוש אסטרטגיה של הביטחון הלאומי, שממנה תצמח האסטרטגיה של ההגנה הלאומית".

תגיות:
חיזבאללה
/
איראן
/
לבנון
/
הברחה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף