״משימת העל של צה״ל הן השבת החטופים ומיטוט שלטון החמאס״ אמרו בצה״ל, ואף הרמטכ״ל נשמע במספר הזדמנויות מחדד את סדר העדיפות מבחינת צה״ל: ״המדיניות העליונה שמעסיקה את צה״ל היא חובתו המוסרית להשבת החטופים. המשימה השניה היא הכרעת החמאס. אנחנו פועלים לקידום שתי המשימות כשבראשן השבת החטופים״.
הרמטכ״ל העריך אתמול (חמישי) כי בקרוב הלחימה בעזה תעבור שלב: ״על אף הלחצים הצבאיים שמופעלים ארגון החמאס נשאר סרבן ולכן צה״ל מגביר את הלחימה ועתיד לגייס כוחות מילואים נוספים״ אמר.
נראה כי זמיר במסלול התנגשות נוסף עם חלק מהרכב הממשלה בנושא חוק הגיוס: ״בעקבות האתגרים הרבים צה״ל צריך לגדול. זהו צורך בטחוני. זהו צו השעה״. בצה״ל אומרים כי הוא נחוש לגייס אלפי חרדים לצה״ל בכל שנה.
בצה״ל אומרים כי הרמטכ״ל התייחס בפורמים שונים באשר לסיוע ההומניטרי שהערכה בצה״ל כי בתוך שבועיים שלושה תידרש ישראל להכניס סיוע הומניטארי לעזה. צה״ל כבר החל להכין מרחבים לוגיסטיים בתוך עזה לספק את הסיוע. בצה״ל מבהירים כי היקף הסיוע לא יעמוד על 650 משאיות ביום אלא בהיקפים קטנים.
הרמטכ״ל הבהיר לדרג המדיני את שלוש העקרונות שלו בענין הסיוע ההומניטרי: ״צה״ל יאפשר חלוקת סיוע באופן מיטבי. עם זאת לא יחולק סיוע על ידי חיילי צה״ל. לא נאפשר מצב של הרעבה של האוכלוסייה בעזה, ולא נאפשר לחמאס להשתלט על הסיוע״. הרמטכ״ל זמיר היה קצין צעיר בזמן האינתיפאדה הראשונה בשנת 1987 כאשר ראה את התנהלות ההמון העזתי מול חיילי צה״ל.
לכן הוא נחוש לא לוותר בסוגיה כי חיילי צה״ל לא הם שיחלקו את המזון. ״לא יהיו חיילים שיעמדו מול המון כדי לחלק לחם ומים. אני לא אסכן חיי חיילים מול המון עוין, זועם ורעב״, אמר הרמטכ״ל לאחרונה.