לקראת הרחבת המערכה בעזה: צה״ל החל בשעה האחרונה לזמן בצוו 8 עשרות אלפי חיילי מילואים. בצה״ל החליטו באישור הדרג המדיני להערך מיידית להרחבת הלחימה ברצועת עזה. החל מהשעה הקרובה יזומנו עשרות אלפי חיילי מילואים בצוו 8 ליחידות שלהם.
על פי התוכנית של צה״ל, חטיבות יעברו לעזה. צה״ל יעביר חלק מהכוחות לעזה. כרגע צה״ל מפעיל בעזה את חטיבת גולני, גבעתי, חטיבות השריון 188 ו-401 וכן לראשונה כל שלושת גדודי ההנדסה הקרבית בסדיר של צה״ל פועלים במקביל בעזה.
בצה״ל מייחסים כיום ליחידות המילואים משקל רב, בין היתר בשל העובדה כי בשנה וחצי האחרונות יחידות המילואים לקחו חלק משמעותי בכל זירות הלחימה והם צברו ניסיון ומיומנות רבה במיוחד, כך שבצה״ל סבורים כי יחידות המילואים יוכלו לפעול לאורך הגזרות בצפון ובאיו״ש ללא נוכחות מסיבית של כוחות סדירים. ביום ראשון בערב אמור הקבינט המדיני-ביטחוני לאשר את המהלך ואף לאשר את בקשת צה״ל לגיוס נרחב של מאות אלפי חיילי מילואים.
בצה״ל אומרים כי חלק גדול מהחטיבות שנקראות כעת למילואים ידרשו לעלות לתפוס את קווי הלחימה בלבנון, בסוריה, ובאיוש במטרה לנייד כבר בשעות הקרובות כוחות סדירים לטובת הגדלת התמרון בעזה.
במהלך הדיון הביטחוני בהובלת ראש הממשלה, בנימין נתניהו, שהתכנס אתמול (שישי) וארך יותר מ-4 שעות, נציגי הצמרת הביטחונית המליצו על ההרחבה ההדרגתית של התמרון ברצועת עזה. בשלב הזה שעליו הקבינט המדיני-ביטחוני צפוי להחליט מחר (א'), ישראל לא מתכוונת לכיבוש מלא של הרצועה, אלא לגיוס לעלייה של שלב אחד בעוצמת הלחימה. בין היתר, מדובר בתפיסת שטחים נרחבים בתוך עזה - מהלך שכרוך בגיוס מילואים נוסף.
בתוך כך, ברקע הקיפאון המתמשך במגעים לעסקת חטופים והפסקת האש, מקורות מצריים מסרו היום (שבת) לערוץ הסעודי 'אל-ערביה' כי "כשלו המאמצים להגיע לרגיעה ברצועת עזה, וכי ישראל הודיעה למתווכים שהיא מסרבת להגיע להפסקת אש באופן זמני". עוד דווח כי "ישראל מתעקשת להרחיב את הפעולה הצבאית בעזה". בלשכת רה"מ הכחישו את הדיווחים: "הידיעות בתקשורת הערבית שישראל כביכול דחתה את ההצעה המצרית שהוצגה בפניה, הן חסרות בסיס. חמאס היה ונותר המכשול לעסקה".
יש לציין כי התוכנית שהוצגה אתמול בפורום המצומצם ושתעלה מחר לאישור של הקבינט המדיני-ביטחוני, לא נידונה בדיונים הקודמים. לאחר שני דיונים בקבינט שהתקיימו לפני שבוע, הדרג המדיני ביקש מצה"ל להציג חלופה לתוכניות ההמשך של התמרון בעזה, אפשרויות נוספות - וזה מה שנידון אתמול וזה מה שצפוי לעלות מחר.
השורה התחתונה: צה"ל צפוי לעלות שלב, עצימות הלחימה בעזה תוגבר. גם סוגיית הסיוע ההומניטרי צפויה לעלות מחר לדיון חברי הקבינט המדיני-ביטחוני. גורם ישראלי מדגיש כי "ישראל לא יכולה להגיע למצב של הרעבה בעזה, על כן מקודם המנגנון החדש לחלוקת הסיוע ההומניטרי על ידי חברות פרטיות זרות. על פי הערכות, בתוך בין שבועיים לחודש עזה תהיה על הקצה - עד אז מנגנון חלוקת הסיוע צריך להיות מוכן ליישום, כולל הקמת מוקדי החלוקה בתוך הרצועה".