לוחמי הימ״מ ולוחמי שב״כ יחד עם כוחות צה"ל מחטיבת שומרון, פעלו היום (שישי) בשכם, למעצרו של המחבל נור ביטאוי, ראש התארגנות הטרור של הג׳יהאד האסלאמי בג׳נין.
המחבל, נור ביטאוי, קידם פעילות טרור משמעותית, והיה מעורב בהכוונה, מימון וביצוע פיגועים נגד אזרחי ישראל וכוחות הביטחון. כמו כן, ביטאוי ניהל קשרים עם חמאס עזה וחמאס חו״ל.
ביטאוי היה אמון על הזרמת כספי טרור לג'נין ויתר הכפרים באזור ובמסגרת זו, פעל לגייס ולחמש מחבלים על מנת לבצע פיגועים נגד כוחות צה״ל. במקביל, הוביל ייצור מטענים והטמנתם במרחב ג׳נין.
המחבל היה מבוקש מספר חודשים לאחר שזוהה על ידי כוחות הביטחון בורח מג׳נין לעבר שכם בעקבות המבצע בצפון השומרון. לאחר פעילות מודיעינית ומבצעית של שב״כ, המחבל אותר בבית בשכם. לוחמי הימ״מ, שב״כ וצה"ל כיתרו את הבית בו שהה, וחיסלו אותו ומחבל נוסף.
צה״ל ושב״כ מפעילים לחץ על כמה עשרות מחבלי חמאס וג׳אהד איסלאמי שברחו ממחנה הפליטים ג'נין, לאחר שנכבש מחדש על ידי צה״ל. ההערכות בצה״ל ובשב״כ שמרביתם מנהלים ״קרב בריחה״ באזור הכפרים בצפון השומרון ובמרחב שכם.
הלחץ של צה״ל נועד למנוע מהם לתכנן פיגועים נוספים ובמקביל לגרום להם לעשות טעויות בשטח וכך להגיע ולשים עליהם את היד, או לחסלם.