תוכנית ההגירה של פלסטינים מעזה הגיעה שוב לדיון, כאשר ראש הממשלה בנימין נתניהו דיבר על הנושא בוועדת חוץ וביטחון היום (ראשון). לדבריו: "אנחנו הורסים עוד ועוד בתים, אין להם לאן לחזור. התוצאה היחידה המתבקשת תהיה רצון של העזתים להגר אל מחוץ לרצועה. הבעיה העיקרית שלנו היא במדינות קולטות".
לראשונה, נתניהו אמר בוועדה תוך כדי התייחסות לתוכנית חלוקת הסיוע ההומניטרי בעזה, כי קבלת הסיוע תהיה מותנית באי חזרה של העזתים שיקבלו אותו למקומות שמהם יגיעו למתחמי חלוקת הסיוע. ההסבר: במקומות שמהם באו הם מעורבבים עם אנשי החמאס.
יש לציין כי הדבר עומד בסתירה עם מה שנאמר עד כה, כולל בוועדת חוץ הביטחון על ידי נציגי צה"ל, מל"ל ומתפ"ש. על פי התוכנית, כפי שהיא מוכרת, נציגי המשפחות יגיעו למוקדי חלוקת הסיוע כדי להביא את הסיוע למשפחותיהם.
ראש הממשלה אף התייחס ליום שאחרי, והבהיר כי ארצות הברית מתעניינת בשטח של רצועת עזה. נתניהו הוסיף: "אני יודע שאני אאכזב פה כמה אנשים, אבל אנחנו לא מדברים כעת על התיישבות ישראלית ברצועה". ח"כ לימור סון הר-מלך מעוצמה יהודית השיבה לנתניהו: "תביאו את יהודי ארצות הברית, ככה נשיג שתי ציפורים במכה אחת".
עוד בפברואר הצהיר נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ שתוכנית להגירת עזתים ושיקום מחדש של עזה תצא לדרך לאחר המלחמה, ואפילו ציין שההגירה הזו תהיה "לתמיד". הוא "נידב" את מצרים וירדן שיהיו המדינות הראשיות שיקבלו את תושבי הרצועה, אבל גם מדינות כמו אינדונזיה היו על הפרק. בחודש מרץ התחילה ישראל לעשות צעדים של ממש בנושא - בעיקר הקמת צוות ייעודי שיעסוק בנושא ועבודת מטה ושטח שתספק תמיכה לצעדים שהאמריקאים יעשו - בעיקר בזירה הבין לאומית.
אל תגידו לא ידענו - הטבה מיוחדת למי שרוצה ללמוד אנגלית. לחצו כאן לשיעור ניסיון מתנה וללא התחייבות>>
המטרה של התוכנית במקורה הייתה לסייע לכל תושבי הרצועה שמעוניינים בהגירה זמנית או קבועה לצאת מעזה למדינה שלישית שתקבל אותם. בינתיים גופים זרים ממשיכים לעזור לעשרות משפחות לעזוב לאירופה ולמדינות נוספות. רוח גבית רבה הגיעה לתוכנית מסקר שנערך בקרב הציבור העזתי - שבו התגלה שכחצי ממנו רוצה להגר למדינה אחרת.