לפחות 21 סוכנים של ישראל נעצרו בלבנון בשבועות האחרונים, כך דווח היום (שבת) בעיתון א-שרק אל-אווסט. על פי הדיווח, רבים מהעצורים היו מקורבים לצמרת ארגון הטרור חיזבאללה, ופעילות הריגול שלהם אפשרה למוסד הישראלי לחסל עשרות מפקדים בכירים בארגון.
המעצר המשמעותי ביותר שבוצע עד כה הוא של מוחמד סאלח, בנו של אחד המפקדים הבכירים ב"כוח רדואן" - יחידת העילית של חיזבאללה. לפי גורם משפטי לבנוני שצוטט בכתבה, סאלח מוגדר "הסוכן המסוכן ביותר שנעצר מאז תחילת המלחמה", שכן הוא סיפק לישראל מידע קריטי על תנועות מפקדים בכירים ואף על זהות המחליפים של מפקדים שחוסלו.
"המידע שסיפק סאלח לישראלים הוביל לחיסולם של עשרות מפקדים בארגון, ביניהם חסן באדיר, האחראי על 'התיק הפלסטיני' בחיזבאללה, ובנו עלי, שחוסלו בתקיפת מל"ט ישראלי ב-29 במרץ", ציין המקור הלבנוני, "הוא אף נהג לספק לישראל את שמות המפקדים שמתמנים במקום אלה שחוסלו, ולעתים קרובות צילם את עצמו איתם ושלח את התמונות למפעיליו".
החדירה העמוקה של המוסד לשורות חיזבאללה יצרה הלם בקרב האוכלוסייה השיעית בלבנון. תושבים זועמים בפרבר הדרומי של ביירות אף הציבו גרדום באחת הכיכרות, בדרישה להוציא להורג את הסוכנים שנתפסו. הפרשה הפכה ל"סיוט המטריד את מנוחתו של חיזבאללה", כלשון העיתון, וסכנתה נתפסת כשקולה להשלכות המלחמה עצמה.
יש לציין כי אחיו של סאלח נהרג בעבר בעימות עם כוחות צה"ל. לאחר פרסום הידיעה על מעצרו, התמלאו הרשתות החברתיות בתמונות שצילם עם לוחמי חיזבאללה שנהרגו במלחמה ושאותם נהג להספיד בפומבי - מה שאפשר לו ככל הנראה גישה למידע רגיש.
על פי המקור המשפטי, בין 21 העצורים עד כה ישנם 13 אזרחים לבנונים, 6 סורים ו-2 פלסטינים. "חלקם גויסו על ידי המוסד במהלך המלחמה הנוכחית, לאחר ה-8 באוקטובר 2023, כאשר חיזבאללה פתח בירי לעבר ישראל, וחלקם גויסו עוד לפני פרוץ הלחימה", ציין המקור.
המקור הלבנוני הוסיף כי הרשויות בלבנון מתחקות אחר סוכנים נוספים, אך ציין ש"מעצר של אדם מסוים לא בהכרח מוביל לחשיפת סוכנים נוספים", וזאת מכיוון שהמוסד הישראלי "אימץ מדיניות של גיוס אנשים באופן פרטני ולא במסגרת רשתות או קבוצות מאורגנות, כפי שנהג בעבר".
סאלח וחשודים נוספים נחקרים בבית הדין הצבאי הלבנוני, ומואשמים ב"שיתוף פעולה עם האויב הישראלי ואספקת מידע שהוביל להרג אזרחים" - עבירות שעונשן המרבי בלבנון הוא מוות. בשבועות האחרונים התפשטו שמועות על מעצרם של יוצרי תוכן ו"משפיענים" מקומיים ברשתות החברתיות בחשד לשיתוף פעולה עם ישראל, אך מקור ביטחוני לבנוני הכחיש זאת וטען כי "יש מידע מוגזם ורחוק מהמציאות".