ה"סנדיי טיימס" דיווח הבוקר (ראשון) כי צה"ל מתכנן להעביר את תושבי רצועת עזה לשלושה אזורים מתוחמים נפרדים שכל אחד מהם יהיה תחת שליטה צבאית הדוקה, אם המשא ומתן יקרוס. אם לא תושג הפסקת אש עם חמאס בימים הקרובים, אזורים אלו יופרדו בכוחות צבאיים, כאשר כל אחד מהאזורים האזרחיים יימצא בין שני אזורי צבא. על פי מפה שהודלפה, תושבים יידרשו לעבור סינונים ביטחוניים, כולל זיהוי באמצעות תמונות או קודי ברקוד, כדי לנוע בין האזורים. 

דובר צה"ל הודיע בלילה שבין שישי לשבת כי כוחות צה"ל החלו בתקיפות נרחבות ברצועת עזה כחלק מתחילת מבצע "מרכבות גדעון". במהלך הימים האחרונים מטוסי חיל האוויר תקפו מטרות ברחבי הרצועה והביאו למותם של יותר מ-250 פלסטינים לפי דיווחי מערכת הבריאות בעזה.

צה"ל הבהיר כי "פתחנו בתקיפות נרחבות והנענו כוחות לתפיסת שטחים בשטח רצועת עזה, כחלק ממהלכי הפתיחה למבצע 'מרכבות גדעון' והרחבת המערכה בעזה". 

הצבא ציין כי המתקפה תימשך עד שחמאס לא יהווה איום וכל החטופים ישוחררו. במסגרת המבצע צה"ל דורש מתושבי עזה לעבור לאזור הדרומי של הרצועה, צפונית לרפיח, שחלקים ממנה כבר סגורים לצרכים צבאיים.

תקיפה בעזה (צילום: רויטרס)
תקיפה בעזה (צילום: רויטרס)

השלב הבא בתוכנית הצבאית הוא יצירת מסדרון צבאי במרכז ודרום הרצועה, שיוכל לשמש להעברת כוחות צה"ל. על פי הדיווחים, צה"ל מתכנן להשטיח את האזור ולבנות תשתית צבאית שתחצוץ בין האזורים הצבאיים והאזרחיים.

מפה שהודלפה גם מציינת עד 12 נקודות בהן יופץ סיוע הומניטרי, כחלק מהתוכנית הישראלית שנעשתה בשיתוף עם ארצות הברית. מדובר במערכת בה חברות פרטיות יפיצו את הסיוע, תחת פיקוח צה"ל, בדומה למערכת הביקורת ביהודה ושומרון ובירושלים.

משאית סיוע הומניטרי לרצועת עזה (צילום: דובר צה''ל)
משאית סיוע הומניטרי לרצועת עזה (צילום: דובר צה''ל)

ישראל סגרה את מעברי הסיוע לעזה מאז 2 במרץ כדי להפעיל לחץ על חמאס לשחרר את החטופים וטענה כי ארגון הטרור השתלט על סיוע של ארגונים בינלאומיים.

ראש הממשלה בנימין נתניהו הצהיר כי אם לא תושג הפסקת אש ישראל תגביר את המתקפה בעזה. בינתיים, נמשכים המאמצים הדיפלומטיים להגעה להסכם הפסקת אש, כאשר אתמול פורסם כי מתקיימות שיחות בין ישראל לחמאס בקטאר.

על פי הדיווח ב"סנדיי טיימס", מנהיגים ערבים בבגדד קראו להפעיל לחצים על הקהילה הבינלאומית "לשים קץ לשפיכות הדמים" ולהפסיק את המצור בעזה. מזכ"ל האומות המאוחדות, אנטוניו גוטרש, הביע דאגה רבה לנוכח ההתרחבות הצבאית של ישראל בעזה והצהיר כי "המצב שם בלתי נתפס ואכזרי".