מומחה לזירה הפלסטינית טוען: יש היתכנות להחזרת החטופים, וזה תלוי בארה"ב

סא"ל במיל' אלון אביתר, פרשן לענייני ערבים ומומחה לזירה הפלסטינית, שוחח עם ענת דוידוב ואודי סגל והתייחס לאפשרות לעסקת חטופים ולאתגרים שמעסיקים את חמאס כעת

לוגו 103fm צילום: באדיבות 103FM
דונלד טראמפ
דונלד טראמפ | צילום: רויטרס

"קודם כל צריך לשאול איזה חמאס. אני חושב שהיום הכוח וקבלת ההחלטות, ככל שמתקבלות, מתפצלות בין חמאס עזה לבין חמאס חוץ, בעיקר לאחר שרשרת החיסולים הישראלית האחרונה", אמר אביתר בפתח השיחה. "לאחר חיסולו של מוחמד סינוואר, אני חושב שיש פיצול לכוח, והמשמעות של העניין היא שכאשר דרגי ביניים בתוך רצועת עזה, בקרב חמאס, הם אלה שמחזיקים במושכות – ויש בכירים מהם שנמצאים בחוץ – אנחנו רואים שיש דחיפות מרפקים ביניהם בנוגע לכיוון שחמאס צריך לקחת".

תיעוד ניסיון חיסול מוחמד סינוואר במתחם בית החולים נאצר בחאן יונס, מאי 2025 | צילום: מצלמות אבטחה,רשתות ערביות

בהמשך התייחס גם לאתגרים שמעסיקים את הארגון כעת: "נקודה שנייה היא שחמאס מתמודד כעת ומשרטט לעצמו את הכיוון שהוא צריך ללכת אליו – או את ההתמודדות שלו עם סיפור הסיוע ההומניטרי ותוכנית החלוקה".

עם זאת, לדבריו, אין מקום לציפיות שישראל תראה בקרוב כניעה של ממש מצד הארגון: "אני לא חושב שחמאס עד כדי כך מפורק שבסופו של דבר הוא יסכים לכל הסיפורים האלה. אני לא רואה סיטואציה שבה, נוכח גם השיח הפנימי בתוך חמאס, שחמאס מרים את אותו דגל לבן מפורסם שישראל רוצה לראות מול עיניה ואומר 'אני מקבל את התנאים שלכם, רק תעזבו אותי בשקט'. לא רואה סיטואציה כזאת".

תגיות:
רצועת עזה
/
עסקת חטופים
/
מוחמד סינוואר
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף