סוכנות הידיעות רויטרס דיווחה כי בארגון חמאס מביעים חשש מהמהלך, הנתפס בעיניהם כאיום ישיר על שליטתם ברצועת עזה. הקרן מצדה גינתה בתוקף איומים שהושמעו כלפי עובדיה בשטח וכן ניסיונות למנוע מתושבים להגיע לאתרי החלוקה. בהודעתה נמסר כי ננקטים כל האמצעים הנדרשים לשמירה על ביטחונם של העובדים והאזרחים, וכי הפעילות נמשכת מתוך מחויבות להבאת סיוע חיוני לאוכלוסייה.
לפי רויטרס, ישראל מתכננת לבצע סינון של האוכלוסייה המגיעה לנקודות החלוקה, באמצעות זיהוי ביומטרי וזיהוי פנים, כחלק ממנגנון מבוקר שמופעל בנקודות החלוקה המאובטחות. בהקשר זה, נמתחת ברשתות החברתיות ביקורת מצד חמאס על הקרן האמריקאית, לצד חשש שקרנות סיוע אחרות שיסרבו לשתף פעולה לא יוכלו להכניס ציוד לרצועה.
ארבע תחנות חלוקה, כ-11 אלף ראשי משפחות עזתיים
על פי התוכניות, נבנו ארבע תחנות חלוקה: שלוש תחנות בדרום הרצועה ואחת במרכז, כאשר המענה שניתן באמצעות החברות האמריקניות הוא למחצית האוכלוסייה בעזה, סדר גודל של כמיליון ומאתיים אלף תושבים בקירוב, כך על פי התוכנית שגובשה ונבחנה אמש באופן פיזי על ידי קצינים בכירים בצה״ל ובראשם מפקד פיקוד הדרום האלוף יניב עשור.
בכל יום יעברו במתחם כ-11 אלף ראשי משפחות עזתיים שיקבלו ארגז עם מנות מזון המספיקים לחמישה בני משפחה למשך חמישה ימים לאחר קבלת ארגז המצרכים אשר הכולל בתוכו סוכר, שמן, קמח חלבונים ודגנים. בשלב הראשון כאמור יפעלו ארבעה מרכזים כך שההספקה מיועדת למחצית מתושבי עזה.
במערכת הביטחון טוענים כי החלוקה ישירות לאזרחים עוקפת את חמאס שגם אם ינסה לשדוד את מנות ההספקה מידי האזרחים הדבר יצור לקרע בינו לבין האוכלוסייה - מה שעשוי לערער עוד יותר את המשילות שלו ברצועה.