היממות הקרובות יהיו עצימות במיוחד, אך לאיש אין מושג כיצד המלחמה תסתיים

צה"ל פתח לעזתים את "שערי הגיהנום", והדי הפיצוצים נשמעו עד למרכז. בצבא חוששים מתמונות של רעב, כפי שכינו זאת - "תמונות סומליה", מחשש שבעולם "יתהפכו על ישראל". יש חשש שבעזה יתהפכו גם על צה"ל

אבי אשכנזי צילום: אבשלום ששוני
תקיפה בעזה
תקיפה בעזה | צילום: רויטרס

חמאס מודע לעובדה כי הוא נדחק לפינה. הוא יודע שהפסקת אש תציל את שארית משטרו ואנשיו שנותרו. אבל גם כאן יש לשים שתי כוכביות: ראשית מדובר בארגון טרור סאלפי קיצוני ביותר. שדוגל במלחמת ג׳אהד ו"במות קדושים". לכן אי אפשר לנתח את מעשיהם ומחשבותיהם על פי חשיבה מערבית רציונאלית. שנית חמאס מאמין כי ככל שהמצב יורע בעזה הלחץ על ישראל יגבר. מה שיוביל לחילוצו רגע לפני שיחדל.

חמאס מתנהל ומתמרן כרגע מול שני איומים: הראשון מול מכונת המלחמה העוצמתית של צה״ל, והשנייה מול האוכלוסייה העזתית. חמאס חושש כי האוכלוסייה העזתית עשויה בכל רגע ״להתהפך״ עליו. העובדה כי הוא כבר לא שולט בחלוקת האוכל היא נקודת שבר משמעותית עבורו מול האיום מבית.

בישראל מזהים את מצוקות החמאס. זאת בדיוק הסיבה שבצה״ל מבצעים ביממות האחרונות מבצע תודעתי על תושבי עזה ומנסים לגרום להם להתנתק מהכבלים של חמאס. זה לצד תפיסת שטחים בעזה, פגיעה בדרגי הפיקוד והמערכים של חמאס. כרגע איש במערכת הביטחון לא יודע מה יקרה קודם. האם חמאס ירים דגל לבן ויתכנס להצעה האמריקנית? האם הציבור העזתי יפיל את מה שנשאר מהנהגת ומוסדות חמאס בעיר עזה? האם האמריקאים בלחץ מדינות אירופה יכפו על ישראל את עצירת המלחמה?

היממות הקרובות יהיו עצימות במיוחד בעזה: הדי הפיצוצים ישמעו גם במרכז הארץ. נכון לעכשיו לאיש אין את תרחיש הסיום של המלחמה, הנכנסת הבוקר ליומה 604.

תגיות:
מלחמת חרבות ברזל
/
עזה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף