"הוא היה האבא של חמאס, המטפלת של הג'יאהד האסלאמי, השמרטף בין חמאס וחיזבאללה. על פיו יישק דבר", אמר יערי באולפן חדשות 12 הערב (שבת).
"ביולי 22 הוא ישב בראש מפגש של בכירי חיזבאללה וחמאס, שבו דנו בתכנית למתקפה רב-זירתית בישראל. הוא האיש שנתן את הכסף. בשלב מסוים סינוואר מבקש ממנו 500 מיליון דולר, והבטיח לו שזה ינוצל רק להכנות צבאיות. הם לא קבעו מתווה ותאריך למתקפה הרב זירתית על ישראל, ואז סינוואר החליט בעצמו".
הוא היה אמור להיות המחליף של מפקד כוח קודס שחוסל, הוסיף הפרשן.
החיסול של איזאדי בוצע כאמור הלילה לאחר מאמץ מודיעיני ממושך, כאשר המטרה שהותקפה הייתה דירת מסתור בלב איראן.
בסוכנות הידיעות "איראן אינטרנשיונל" אישרו את הדיווח, אך גורמים רשמיים באיראן לא אישרו אותו, ורק ציינו ששני בני אדם נהרגו ובהם צעיר בן 16.
איזאדי היה אחראי על התיאום הצבאי בין המפקדים הבכירים ב"משמרות המהפכה" והמשטר האיראני לבין הגורמים המרכזיים בארגון הטרור חמאס. במסגרת תפקידו, איזאדי דאג להגדלת התקציב הכספי מאיראן לחמאס עבור פעילות הטרור נגד מדינת ישראל ועמד בקשר ישיר עם ארגוני הטרור הפלסטינים ביהודה ושומרון ובעזה. איזאדי היה גם מאדריכלי מתקפת שבעה באוקטובר ומהבודדים שהכירו אותה טרם יציאתה לפועל.
במהלך המלחמה היה אחראי גם על הפעלת הכוח של חמאס מלבנון על פי האינטרסים של המשטר האיראני באזור. מאז חרט על דגלו את שיקום הזרוע הצבאית של חמאס והשארת חמאס כגורם השולט בעזה. איזאדי היה מוכר היטב במשטר האיראני בתור מומחה לסוגיה הפלסטינית.
איזאדי היה ממייסדיה ומקדמיה המרכזיים של התוכנית הממשית של המשטר האיראני להשמיד את ישראל שנחשפה בשעות הראשונות של מבצע ״עם כלביא״. מטרת התוכנית הייתה ביצוע מתקפה רב זירתית נגד מדינת ישראל באמצעות שני שלבים. הראשון, מתקפת ירי טילים ורקטות על ידי המשטר ושלוחיו ברחבי המזרח התיכון והשני, פלישה המונית לשטח ישראל של עשרות אלפי מחבלים מלבנון, עזה, סוריה ויהודה ושומרון.