ישראל הכינה את הקרקע לתקיפה אמריקאית - ואז הבלוף של איראן נחשף

איראן אומנם איימה על ארה"ב כי תפעל בכמה רבדים כדי לנקום על תקיפה והשמדת כלל מתקני הגרעין, אבל היכולת כרגע של איראן לעמוד ולממש את האיומים מוגבל

אבי אשכנזי צילום: אבשלום ששוני
תקיפה באיראן
תקיפה באיראן | צילום: רויטרס

העליונות האווירית של חיל האוויר בכל חלקי איראן, השמדת חלקים ניכרים מהמשגרים, פגיעה במעט מטוסי חיל האוויר האיראני וכן החיסולים של בכירי הצבא, כמו גם שני החיסולים אתמול של מפעילי הפרוקסי של איראן במזרח התיכון איפשרו את ביצוע הפעולה.

על פי הערכות ישראליות, לאיראן יש עדיין אלפי טילים, אולם צה"ל גרע 60 אחוזים מהמשגרים ולכן יכולת האש של איראן על הנייר מוגבלת. יש להוסיף לזה את פעולת "הצייד" של המשגרים, מה שמסבך עוד יותר את היכולת לשגר.

תקיפת משגרי טילים באיראן | צילום: דובר צה"ל

אומנם לאיראן צי ימי מרשים אבל בפעם האחרונה שהוא נכנס ללחימה מול צי אמריקאי הוא מצא לא מעט כלים במצולות. והעובדה כי איראן לא גיבשה יכולות של מדינות ומעצמות כמו סין ורוסיה שיעמדו לצידה, כמו גם אירופה שנתנה את הגיבוי למהלך.

תגיות:
איראן
/
ישראל
/
חיל האוויר
/
הגרעין האיראני
/
ארה"ב
/
מיצרי הורמוז
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף