צה"ל התיר הבוקר (שישי) לפרסום כי סמל יאיר אליהו, בן 19 מעזר, לוחם הנדסה קרבית בחטיבה הצפונית, נפל בקרב בצפון רצועת עזה. אליהו הועלה מדרגת רב"ט לדרגת סמל לאחר מותו.

באירוע אחר שהתרחש בח'אן יונס, מחבלים תקפו בירי נ״ט טנק של צה״ל חטיבה 188. כתוצאה מהירי נהרג סמל אסף זמיר, בן 19 מדימונה, לוחם שריון בגדוד 53. כוח חילוץ שהגיע לזירה הותקף גם הוא, כתוצאה מכך ארבעה חיילים נוספים נפצעו ופונו לבית החולים לקבלת טיפול רפואי.

התקרית אירעה הלילה כחלק מהתקפה של החטיבה הצפונית בבית חאנון, כאשר כלי הנדסי של צה״ל שהופעל תחת החטיבה הצפונית נפל לבור, ותוך כדי הנפילה פגע בכלי הנדסה אחר שפעל בסמוך אליו. כתוצאה מכך נהרג הלוחם שהפעיל את הכלי ההנדסי הנוסף.

אליהו ז"ל הותיר אחריו הורים, אח ואחות, והוא ההרוג ה-81 של חיל ההנדסה הקרבית מאז החלה מלחמת "חרבות ברזל" בשבעה באוקטובר 2023. לפני זמן קצר הוא הובא למנוחות בבית העלמין הצבאי באשדוד.

אביו, יניב: ״מה שאני יכול להגיד זה שיש לי זכות כבר תקופה ארוכה שאתה הבן שלי. תמיד שאלתי את עצמי אם אני מספיק טוב בתור אבא אז הלבבות שהייתי מקבל בבוקר בווצאפ הם הגאווה הגדולה ביותר ותמיד ראיתי את ההערכה בעיניים. ההערכה בלי להגיד מילה, תמיד ניכרו מפנייך. אני עדיין לא מעכל, ככה בדרך חשבתי על משהו קטן שתמיד צחקנו בינינו שאתה הפועל ואני מכבי ואיך תמיד שמחת שהם עלו ובסוף הדבקת אותי עם השמחה שלך. פתאום אני רואה תמונות וזה לא נתפס. היית ילד חכם מאוד מאוד ואוהב. וטוב לב. היינו צוחקים כשהיינו ביחד מבדיחות שטותיות כאלה כמו שני ילדים. ולא יכולתי לבקש דבר יותר טוב ממך, אני אוהב אותך ומצדיע לך״.

אימו, חווה: ״יאירוש ילד יפה ואהוב שלי תמיד אמרתי לך שאתה כמו השם שלך מאיר כל מקום שאתה נמצא בו ילד של אור של אהבה של שמחה. כי כל מה שרצית תמיד השגת ובקלות בלי מאמץ. אמרתי תמיד שאתה תמיד מכתיב ולא להיפך. ומי יודע אולי גם את זה אתה הכתבת לאלוהים מאיזשהי סיבה שלא ברורה לי, אולי בעוד כמה שנים אני אבין".

"מנחם אותי לדעת שמתת במקום שהכי אהבת עם אנשים שהכי אהבת, מבצע את התפקיד שהכי אהבת. רק השבוע סיפרת לנו שרצו שתעלה על הסוללה באור יום ולא הסכמת, אמרת למפקד שאתה חשוף לצלפים ככה ואמרת שזאת משימה שביצעת בלילה. ואז בלילה ביצעת אותה. ושמחתי שאתה מפעיל שיקול דעת גם במקום הזה. מהיום שנולדת פחדתי מהיום שתתגייס אני לא יודעת למה. שנה לפניי הגיוס היית מתקשר יום יום למיטב ואומר אני רק להנדסה. שאלתי אותך: יאיר, למה הנדסה? כי הם נכנסים ראשונים ענית. אתה בטח תתפלל גם על הפועל תל אביב אולי משמיים תזכה לראות אותם לוקחים דרבי או אליפות״

שר הביטחון ישראל כ"ץ פרסם פוסט ברשת X על נפילתם של שני החיילים: "‏יום קשה עם קבלת הבשורה על נפילתם של סמל יאיר אליהו, לוחם הנדסה קרבית בחטיבה הצפונית, וסמל אסף זמיר, לוחם שריון בגדוד 53, שנפלו ברצועת עזה. ‏מדינת ישראל איבדה שניים מטובי בניה, לוחמים צעירים ואמיצים שפעלו באומץ להשיב את החטופים ולהכניע את מרצחי חמאס.

"‏אני שולח את תנחומיי העמוקים ביותר למשפחותיהם על האובדן הכבד. ‏אני מאחל רפואה שלמה לכל הפצועים ומחזק את ידי לוחמינו הגיבורים שממשיכים גם בשעה זאת להילחם כדי להגן על מדינת ישראל. יהי זכרם ברוך".

בני ביטון, ראש עיריית דימונה, הספיד את סמל אסף זמיר, בן העיר: "דימונה מרכינה ראש. סמל אסף זמיר ז״ל נפל בקרב ברצועת עזה. אסף, בנם של ירדן ומירי זמיר, בן למשפחת זמיר הענפה, אנשי צבא וכוחות הביטחון, נכדו של השוטר המיתולוגי שלמה זמיר, אח לרותם וגפן. עלם חן, שקט וצנוע עם כבוד גדול לזולת, אסף אהב תמיד לעזור לכל מי שהיה צריך, סיים את לימודיו בתיכון זינמן בהצטיינות רבה והיה אהוב ומוערך על כל קרוביו.

"בן 19 היה בנופלו. דימונה כואבת ומחבקת את המשפחה היקרה באובדנה הכבד, מועד הלוויה יימסר בהמשך".

ראש הממשלה בנימין נתניהו מסר: "בשם כל אזרחי ישראל, רעייתי ואני שולחים תנחומים מעומק הלב למשפחותיהם של סמל יאיר אליהו וסמל אסף זמיר, שנפלו בקרבות ברצועת עזה. לב האומה כולה דואב על אובדן לוחמינו שנלחמו בגבורה במערכה להכרעת החמאס ולשחרור חטופינו. העם כולו מחבק את המשפחות היקרות בשעת יגונן הכבד. יהי זכר גיבורינו ברוך ונצור בליבנו לעד".